Noutățile lunii octombrie

Dragi cititori,

În luna octombrie vă așteaptă o serie de noutăți care cuprind imprinturile Corint Istorie, Istorie Autori Români, Istorii urbane, Clasici ai literaturii, Fiction, Leda Bazaar, CorinTeens și, un titlu inedit, în afara colecțiilor.

Dacă vă place istoria reconstituită prin documente și confesiuni puteți alege ca lectură „I love you, My Marie”, scrisorile trimise de Barbu Știrbey către regina Maria între 1909 și 1937 sau „Supraviețuitorul”, povestea unui olandez care a fost închis în trei lagăre de concentrare naziste și a reușit să supraviețuiască.

„Anul 1000. Exploratori, negustori și începutul globalizării” ilustrează întâlnirea popoarelor nordince, maya, africane și chineze pe Drumul Mătăsii și felul în care au modelat dezvoltarea comerțului și a culturii.

Jean des Cars ne propune o călătorie prin Viena tradițională până la înflorirea din perioada Art Nouveau, o nostalgie a Imperiului Habsburgic, unde s-a născut adevărata artă de a trăi.

În „Între Schengen și Levant” regăsim o Europă contemporană și vecinătățile ei orientale complicate — Newgrange, Petra, Ierusalim, Santiago de Compostela —, cu incursiuni și în România, toate văzute prin ochii unui jurnalist pasionat de istorie.

„Cum să trăiești ca un victorian” este, de asemenea, o reîntoarcere nostalgică și fascinantă în epoca reginei Victoria prin evocarea detaliilor intime, cele ale vieții de zi cu zi, ale unei lumi pline de eleganță și rutine.

Într-o combinație de clasic și contemporan, categoria ficțiunilor deschide spații ale memoriei, moralității sau familiei, cu o doză de suspans și seducătoare povești de dragoste: „Cuibul din inima ei” (Doina Jela), „Parcul Mansfield” (Jane Austen), „Secretele familiei Cabrelli” (Adriana Trigiani), „Moașa de la Auschwitz” (Anna Stuart), „Oferta finală” (Lauren Asher), „Foxglove” (Adalyn Grace).