Între Schengen și Levant. Reportaje și însemnări de călătorie în România, Balcani și împrejurimi

Discount 57,68 lei Preţ standard 76,90 lei
Numai 958 ramase
SKU
BOK.0976

O serie de reportaje și însemnări de călătorie, mai interesantă decât alte lucrări asemănătoare, datorită contextualizării istorice a locurilor vizitate și observării lucide a realităților cotidiene. 

Între Schengen și Levant este, în primul rând, o culegere de povești despre România de azi și de ieri, precum și una despre Europa contemporană și vecinătățile ei orientale complicate. De formație jurnalist și pasionat de istorie, autorul a călătorit de la Newgrange la Petra sau din Ierusalim la Santiago de Compostela; dar și în toată România, de la Palatul Cotroceni și casele regelui Charles al III-lea până la pădurile virgine de la Strâmbu Băiuț ori la schiturile săpate în stâncă din munții Buzăului. În volumul de față, a strâns o serie de reportaje și însemnări de călătorie, care merg dincolo de simplul jurnal turistic, prin contextualizarea istorică a locurilor vizitate și observarea lucidă a realităților cotidiene. 

 

„Pe seama numelui satului Schengen au început să apară anecdotele. Una spune că un localnic din așezările care au fuzionat în 2011 sub acest nume a vrut să meargă în concediu în Turcia. Pe aeroportul din Amsterdam, unde trebuia să schimbe avionul, văzând că sunt două fluxuri de călători, unul pentru Schengen, altul pentru spațiul non-Schengen, el s-a plasat, firește, pe primul flux. Un angajat al aeroportului l-a îndrumat să se ducă spre cealaltă zonă, dar omul a replicat, arătându-i că are buletin de Schengen, deci, evident, trebuie să meargă pe unde e scris numele.” Bogdan Stanciu

Informaţii suplimentare
Autor

Bogdan Stanciu

Imprint Corint Istorie Autori Români
Copertă Softcover
Nr. pagini 544
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-088-372-2
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Între Schengen și Levant. Reportaje și însemnări de călătorie în România, Balcani și împrejurimi
Rating-ul tău

Născut la Deva, Bogdan Stanciu a absolvit secția de Jurnalism a Universității „Babeș-Bolyai” în 1998. În timpul facultății a urmat și Școala BBC de la București, pe care a absolvit-o ca șef de promoție, în mai 1997. A lucrat 25 de ani în mass-media clujeană. În ultimii ani de presă, a fost autor de reportaje pentru revista Sinteza și a dezvoltat o secțiune de actualitate europeană la Transilvania reporter. Pentru materialele publicate, a fost recompensat cu mai multe premii, locale și naționale. În 2012 a semnat alături de jurnalistul Tiberiu Fărcaș cartea Cluj contra Cluj, despre derbyul local de fotbal. A fost prezent în primele patru ediții (2015–2018) ale antologiei anuale Povești despre Cluj. În 2023 și-a susținut la Universitatea „Babeș-Bolyai” doctoratul în Istorie, cu calificativul Magna cum laude. În prezent este manager de comunicare la Zona Metropolitană Cluj. A vizitat peste 40 de state și toate județele României.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top