pentru comenzi mai mari de 200 lei
-
Într-un context politic marcat de ascensiunea extremismului, cartea „Reeducare și represiune în comunism. O istorie politică a închisorii Aiud” de Dragoș Ursu este o invitație la reflecție asupra lecțiilor istoriei secolului XX, un veac în care radicalismul ideologic și regimurile totalitare au produs suferințe de neimaginat.
Vă invităm la evenimentul de lansare a volumului „Reeducare și represiune în comunism. O istorie politică a închisorii Aiud” de Dragoș Ursu, la standul Editurii Corint din cadrul Târgului de Carte Gaudeamus, ediția 31.
Lansarea are loc sâmbătă, 7 decembrie 2024, la ora 14:30, la Târgul de Carte Gaudeamus, ROMEXPO, Pavilionul 2
Lansarea este urmată de o sesiune de autografe din partea autorului.
Intrarea este liberă.
Invitați să vorbească alături de autorul Dragoș Ursu despre noua apariție editorială:
• Doina JELA – scriitoare
• Siviu B. MOLDOVAN – Directorul Direcției de Cercetare CNSAS
• Cosmin BUDEANCĂ – cercetător IICCMER
Moderează Florin-Răzvan MIHAI–
-
„Crima imperfectă” este un volum palpitant ca un policier, însă totul pornește de la fapte și personaje reale. Cartea relatează povestea unui caz adevărat de crimă, soluționat, în 1998, de autor – care, la vremea respectivă, făcea parte din Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei.
Un taximetrist descoperă în apropiere de Piața Victoriei un sac cu o jumătate de cadavru. După câteva zile, este găsită și cealaltă jumătate.
Fără camere de supraveghere, fără telefoane mobile, fără internet sau rețele de socializare, polițiștii au rezolvat acest caz aparent imposibil.
Vă invităm la evenimentul de lansare a volumului „Crima imperfectă. Anchetele colonelului Antonescu” de Dan Antonescu, la standul Editurii Corint din cadrul Târgului de Carte Gaudeamus, ediția 31.
Lansarea are loc duminică, 8 decembrie 2024, la ora 13:00, la Târgul de Carte Gaudeamus, ROMEXPO, Pavilionul 2
Lansarea este urmată de o sesiune de autografe din partea autorului.
Intrarea este liberă.
Invitați să vorbească
-
Editura Corint și Jockey Club vă invită la lansarea cărții „Povestea vieții mele. Capitole târzii. Memorii regăsite ale reginei Maria”, editată de istoricul Diana Mandache, autoare recunoscută pentru activitatea de cercetare în istoria regalității, în special în istoria Casei Regale a României.
Acest ultim volum al memoriilor sale, Capitole târzii, un manuscris despre care s-a crezut pentru mult timp că a fost distrus de regele Carol al II-lea, după moartea mamei sale.
Lansarea va avea loc vineri, 29 noiembrie, de la ora 18:30, la Jockey Club Român (de pe strada Episcopiei nr. 9). Intrarea este liberă.
Vor vorbi despre noua apariție editorială:
• Diana MANDACHE – istoric și editorul volumului
• Doru LICIU - director Arhivele Diplomatice MAE
• Ion M. IONIȚĂ – redactor-șef Revista HISTORIA
Moderator: Simona Preda- istoric brand manager Editura Corint
Evenimentul este urmat de o sesiune de autografe din partea editorului Diana Mandache.
„Povestea vieții mele
-
Editura Corint și Muzeul Municipiului București au deosebita plăcere să vă invite vineri, 22 noiembrie 2024, la ora 18:30, la Palatul Suțu (Bd. Ion C. Brătianu, nr. 2) pentru lansarea volumului „Castelul Pelișor – Reședință princiară și regală” de Macrina OPROIU.
Lansarea este urmată de o sesiune de autografe din partea autoarei.
Intrarea este liberă.
Invitați să vorbească alături de autoarea Macrina Oproiu despre noua apariție editorială:
• Filip-Lucian IORGA – istoric și coordonatorul Colecției Corint Istorie cu blazon
• Dr. Carmen TĂNĂSOIU – istoric
Moderează Simona PREDA – brand manager Editura Corint
Dedicat Castelului Pelișor, reședința de vară a cuplului Ferdinand–Maria, volumul de față tratează perioada cuprinsă între anii 1903 – anul inaugurării Castelului Pelişor – şi 1948, momentul acţiunii de inventariere a reşedinţelor regale de la Sinaia, devenite proprietate de stat a Republicii Populare.
Lucrarea este pe deplin justificată în condițiile în care lipsesc contribuțiile
-
Autorul volumului „Războiul sfânt al României” i-a cucerit pe tineri prin entuziasm și erudiție
Cea mai importantă amprentă lăsată de istoricul american Grant T. Harward în turneul din România a fost asupra tinerilor care au venit la întâlnirile cu autorul volumului „Războiul sfânt al României. Motivația, militarii și Holocaustul”.
Au fost curioși să afle nu doar resorturile care l-au determinat să învețe limba română și să cerceteze o temă nu doar ignorată, ci ocolită de mulți istorici români, cât mai ales CUM și DE CE propaganda ideologică i-a împins pe românii în uniforme să comită atrocități.
Grant T. Harward s-a oprit în șase orașe: Suceava, Dorohoi, Iași, Galați, Constanța și București. În fiecare dintre acestea a avut cel puțin o întâlnire cu elevii și studenții. Înainte de a pleca spre aeroport, Grant povestea că cel mai mult l-au impresionat întrebările tinerilor, curiozitatea lor, dorința lor de a ști ce s-a întâmplat nu doar pe front, ci și în spatele frontului. Apoi, l-au
-
„Crima imperfectă. Anchetele colonelului Antonescu" de Dan Antonescu este un volum ce poate fi citit fie ca un roman polițist realist și psihologic, fie ca o scriere true crime, ce le poate servi cititorilor avizați drept studiu de caz în ceea ce privește o anchetă de poliție. Cartea pornește de la fapte reale, bazându-se pe vasta experiență a autorului ca fost anchetator la Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei.
Povestea urmărește ancheta unei crime macabre, petrecute în anul 1998, în urma căreia cele două segmente ale trupului tranșat și craniul victimei sunt găsite în diferite locații din București. Autorul folosește experiența sa profesională pentru a descrie în detaliu procedurile anchetei, dar și pentru a explora psihologia criminalului și a celor implicați în acest caz. Ancheta se desfășoară în lipsa tehnologiei moderne, bazându-se pe metode de investigație clasice precum intuiția, observația și experiența.
Pe lângă firul narativ principal, care explorează dificultățile rezolvării
-
Zeci de oameni și de evenimente în cinci orașe.
Autorul volumului „Războiul sfânt al României” a ajuns la București
Istoricul american, Grant T. Harward, autorul volumului „Războiul sfânt al României. Motivația, militarii și Holocaustul” a ajuns la București, ultima stație a turneului său din România.
Început la Suceava, în urmă cu 10 zile, periplul lui Grant prin nord-estul României a cuprins vizite la muzee și locuri importante pentru memoria victimelor și pentru înțelegerea ororilor Holocaustului din România, lansări de carte, întâlniri cu cititorii și cu jurnaliștii.
Traseul lui Grant T. Harward a continuat cu Dorohoi, Iași, Galați și Constanța. În fiecare din localități, lansările au inclus dezbateri cu elevii și studenții, tinerii s-au arătat foarte interesați de perspectiva americană asupra unui capitol complex și controversat din trecutul României.
De astăzi, miercuri, 13 noiembrie, Grant T. Harward se află la București. Prima oprire este la SNSPA, unde, de la ora 16.00
-
Cărțile sunt bilete pentru trenuri care merg spre o mie de gări.
Juriul a decis: recenzia Valentinei Manea la romanul „Fugi, Rose, fugi!” de Dolly Parton și James Patterson merită un city-break la Budapesta!
Romanul „Fugi, Rose, fugi!” semnat de Dolly Parton și James Patterson i-a adus Valentinei Manea bucuria de a fi aleasă de juriu drept câștigătoarea campaniei Destinații literare! și premiul aferent: un city-break în cuplu la Budapesta.
Valentina s-a născut la Constanța, unde a studiat Litere la Universitatea Ovidius. S-a mutat în București în urmă cu 25 de ani, și a absolvit SNSPA. A lucrat în publicitate, apoi în marketing și relații publice pentru diferite companii multinaționale.
„Acum 15 ani am devenit mama unui băiat frumos și m-am reprofilat pe traduceri juridice. De 10 ani lucrez la DNA și am în sfârșit mai mult timp pentru hobby-urile mele: cărțile, filmele, călătoriile și concertele live. Sunt căsătorită de 20 de ani, avem un câine beagle și un motan. Citesc
-
Articolul se citeşte în 3 minute
Copilărie furată este romanul pe care iubitorii de ficțiune istorică nu-l pot rata. Frances Liardet aduce în fața publicului său o poveste plină de emoție, cu un fundal pe care se derulează tragedia și oroarea războiului și a condițiilor vitrege impuse de acesta. Dacă alte romane fac din război un personaj central, urmărind îndeaproape strategii și mișcări politice, Frances Liardet se concentrează asupra relațiilor interumane, a legăturii speciale care se naște sub ochii cititorului, lăsând astfel războiul ca zgomot de fundal, nu ca decor pentru scena principală.
Mână în mână, o femeie care nu a apucat să fie mamă și o fetiță rămasă orfană învață să trăiască una lângă cealaltă, să zâmbească și să se baricadeze împreună într-o lume în care războiul nu mai pune materiale negre în ferestre, dolii pe uși și frică pe chipuri. Nu este nimic ușor. Până la urmă, cu doar câteva zile înainte, fuseseră două străine, două marionete în mâinile celor care se jucau
-
Articolul se citeşte în 4 minute
Savurează recenzia care i-a adus autoarei un city-break la Budapesta!
Deși pentru mulți tineri Dolly Parton pare un personaj desuet, cântăreața americană este un simbol al visului american: născută în sărăcie, a vândut peste 100 de milioane de albume, a fost de două ori nominalizată la Oscar și de 46 ori la Premiile Grammy. Dincolo de prezența ei magnetică ca artist și interpret, artista este unul dintre cei mai mari compozitori și povestitori ai timpului nostru. Impactul ei nu are limite – ca muzician, actor, scriitor, femeie de afaceri și activistă – Dolly Parton este o adevărată inspirație pentru femeile și fetele de pretutindeni, lansând încă de acum 20 de ani o fundație care oferă lunar gratuit 750.000 de cărți copiilor nevoiași din întreaga lume.
Ultima aventură de succes a vedetei a fost scrierea primului său roman împreună cu vestitul autor de thriller-uri James Patterson. Publicată în martie 2022 și tradusă în România în același an, cartea de