pentru comenzi mai mari de 200 lei
-
Într-o perioadă marcată de creșterea naționalismului și a extremismului în Europa, „Războiul Sfânt al României” este o lectură esențială pentru că demonstrează consecințele dezastruoase ale manipulării ideologice și ale urii etnice. Totodată, cartea ne arată importanța asumării responsabilității istorice pentru a preveni repetarea atrocităților trecutului.
Istoricul american Grant T. Harward va vizita România în luna noiembrie, la invitația Muzeului Național al Bucovinei, în colaborare cu Editura Corint.
Turneul va include vizite la locurile emblematice din perioada Holocaustului din România, întâlniri cu studenți, lansări și prezentări de carte a titlului „Războiul Sfânt al României. Militarii, motivația și Holocaustul”, apărută în acest an în colecția Corint Istorie.
În perioada 3-17 noiembrie, Grant Harward se va întâlni cu cititorii în orașele: Suceava, Dorohoi, Iași, Galați, Constanța și București.
Pentru a vă asigura că nu ratați întâlnirea cu Grant Harward, mai ales dacă există
-
« Am slujit arta și las pagini (imagini) de document al vieții literare, teatrale, muzicale, plastice din vremea mea, în decursul atâtor zeci de ani. Am slujit arta după puterea și înțelegerea (priceperea) mea timp de zeci de ani, cu dragoste față de alți slujitori ai ei.»
Silvan Ionescu
Nu este ușor să scrii despre propriul tată, mai ales când acesta este o figură emblematică a generației sale. Cu toate acestea, Adrian Silvan Ionescu ne propune o evocare a vieții tatălui său, artistul plastic Silvan Ionescu.
Editura Corint și Jockey Club au deosebita onoare să vă invite la o seară specială, rememorări „Silvan despre Silvan. Memorii răzlețe”, volum ce dezvăluie multe dintre secretele lumii literare și artistice a secolului trecut .
Evenimentul are loc joi, 31 octombrie 2024, începând cu ora 18:30, la Jockey Club Român (str. Episcopiei nr. 9, sector 1).
Intrarea este liberă.
Actorul Alexandru Unguru va citi un fragment din volumul de memorii.
Invitați să vorbească despre
-
«Mi-a fost dat să trăiesc cu tine, Poporul meu, vremuri de restrişte şi vremuri de mari îndepliniri. Pentru un timp mi-a fost dat să-ţi fiu călăuză, să-ţi fiu inspiratoare, să fiu aceia care a păstrat flacăra vie, aceia care a devenit centrul de îndârjire în zilele cele mai negre»
Maria, Regina României
Marți, 29 octombrie, se împlinesc 149 de ani de la nașterea Reginei Maria, personalitate emblematică și cu un rol decisiv în dezvoltarea României Moderne.
Pentru a marca acest moment deosebit, Editura Corint și Muzeul Municipiului București vă invită la un eveniment dedicat personalității Reginei Maria:
Regina Maria - Feminitate și putere
Dialoguri istorice la aniversarea celor 149 de ani de la nașterea Reginei Maria
Vă așteptăm marți, 29 octombrie 2024, la ora 18:30, la Palatul Suțu (Bd. Ion C. Brătianu, nr. 2) pentru a fi alături de noi în acest periplu printre personaje, fapte, întâmplări și momente istorice de anvergură, având-o ca figură tutelară pe Regina Maria.
Intrarea este
-
Octombrie sosește cu soare blând de toamnă și cu noutăți literare cu fast de la Corint! Nu vrei să le ratezi, crede-ne! Tocmai de aceea ți-am pregătit o selecție a celor mai așteptate apariții care vor deveni top list pentru mulți cititori. Curioși? Nu ne-ai văzut pe noi, așa că hai să aruncăm o privire la noutățile săptămânii și să vedem ce surprize literare ne așteaptă în librării!
Corint Istorie
În această toamnă Corint vine cu un val de noutăți în Colecția Istorie. Iată doar câteva:
Europa de Est. Istorie și civilizații de Tomek E. Jankowski. Autorul evidențiază paradoxul Europei de Est, simultan mai veche și mai nouă decât omoloagă sa din Vest, încercând să prezinte o perspectivă nuanțată. Intenția este să înțelegem Europa de Est în afara stereotipurilor și să-i vedem rolul său semnificativ în istoria și cultura globală. Din paginile sale transpare un fel de poveste de iubire cu est-europenii sau o empatie resimțită față de aceștia, în toată diversitatea lor. Tomek
-
Editura Corint și Jockey Club au deosebita onoare să vă invite la evenimentul de lansare a volumului „Viața lui Panait Istrati”, cea mai recentă lucrare semnată de Stelian Tănase, scriitor, eseist, istoric, politolog, realizator de televiziune și profesor universitar.
-
Ce vei descoperi
- O explorare a contextului istoric și cultural care a alimentat naționalismul, antisemitismul și anticomunismul în România interbelică.
- O demontare a miturilor și o reconstrucție a adevărului istoric bazată pe documente de arhivă.
- O analiză profundă a motivațiilor ideologice ale soldaților români, dincolo de simpla supunere față de ordine
De ce să participi
Citește volumul și participă la întâlnirile cu autorul american care a învățat limba română pentru a avea acces diresct la conținutul documentelor din arhivă.
- Ai ocazia să-l întâlnești pe Grant T. Harward și să-i adresezi întrebări.
- Poți participa la lansări și dezbateri interesante alături de istorici
- Vei putea înțelege mai bine un capitol esențial și traumatic din istoria României.
- Ai ocazia de a reflecta asupra pericolelor extremismului și importanței păstrării memoriei victimelor Holocaustului.
Fii primul care primește toate detaliile acestui turneu!
Abonează-te la comunicatele dedicate