pentru comenzi mai mari de 200 lei
-
O nouă lună, un nou început. La început de februarie cauți cărți populare care tocmai au ajuns pe rafturi sau vor apărea în curând? La Corint găsești câte o poveste pentru fiecare, de la investigație istorică, comedie, thriller, mistere sau povești de aventură pentru suflete de copii. Fii primul care află despre cele mai recente lecturi de ficțiune și nonficțiune! Iată ce lecturi sunt în tendințe acum și ce am pregătit pentru tine:
Corint Fiction
Ultimul băiat de la Auschwitz- Moshe Bomberg
Cartea pornește de la un caz real, pus în pagină chiar de supraviețuitorul Holocaustului: Moshe Bomberg. Este o literaturizare excepțională a unei experiențe reale, ceea ce transformă romanul în document istoric, dar și literatură în același timp.
Polonia, 1940. Moshe și familia lui fug din Varșovia, într-o încercare disperată de a-și salva viețile, în timp ce forțele naziste intră în oraș. Ascunși sub identități false, ei speră să apuce sfârșitul războiului, pe care-l consideră aproape. Niciun loc
-
Pentru unii cititori, anul a început cu dor după vacanța abia încheiată, iar pentru alții cu multe task-uri de finalizat. Indiferent de categoria în care te regăsești, trebuie să știi că o vacanță, dar și o pauză de masă la birou poate deveni pretext de răsfoit sau de citit din scoarță în scoarță o carte bună Corint. Dacă nu ai făcut deja selecția titlurilor pentru fiecare lună, avem noi pentru tine propuneri din belșug, 25 cele mai așteptate titluri în 2025.
Sub atenta coordonare a echipei editoriale, aceste titluri vor fi publicate la Editura Corint în anul 2025. Pentru toate celelalte, rămâneți aproape de noi pe blog, pe Facebook, Instagram, TikTok și Youtube.
Corint Istorie
Epocile globalizării. Geografie, tehnologie și instituții- Jeffery D. Sachs
Volumul reputatului economist american este un tur de forță care acoperă milenii de istorie și colțuri ale globului. Este o lectură obligatorie pentru oricine dorește să înțeleagă complexitatea lumii noastre interconectate și
-
„Dezbaterile, ce impresionează prin profunzime teologică și culturală, se focalizează asupra incompatibilității dintre creștinism și legionarism, Bartolomeu Anania subliniind contradicțiile ideologiei legionare care, deși pretins creștină, contrazice, în practică, morala creștină tocmai prin utilizarea crimei ca instrument politic. De asemenea, utilizând distincția credincios/ rău credincios, Anania abordează o problemă sensibilă, des întâlnită în rândul deținuților legionari, respectiv confuzia între identitatea politică și identitatea creștină, care‑l determina pe Ilie Niculescu să considere că desolidarizându‑se de organizația legionară și‑ar abjura și credința creștină” Reeducare și represiune în comunism. O istorie politică a închisorii Aiud – Dragoș Ursu
În aceste vremuri marcate de recrudescența extremismului politic, cartea „Reeducare și represiune în comunism. O istorie politică a închisorii Aiud” de Dragoș Ursu ne amintește de ororile secolului XX, un veac în care radicalismul
-
"Grație unirii cresc lucrurile mici, prin dezbinare se prăbuşesc cele mai mari."
SallustiusSărbătorim Unirea Principatelor cu până la 40% OFF la cărți de istorie, memorii, sonete și povești, lecturi care te ajută să explorezi și alte perspective asupra lumii românești în formare, așa cum era ea la acea vreme.
Descoperă cum era România Mică, relația cu Rusia, strădaniile de mai târziu ale reginei Maria de a reconstrui țara și Leacuri pentru neuitare de la autorul care a făcut parte din generația literară a războiului.
Până îți faci tu lista cu titlurile cele mai râvnite, pe care vrei să le pui în coș, iată câteva recomandări pentru aceste zile libere.
Ce am văzut în România Mică. Anecdote istorice.
Amintirile jurnalistice ale lui Archibald (pseudonimul lui Gheorghe Radulescu) trebuie înțelese în contextul transformărilor pe care societatea românească le-a suferit după Marea Unire.
Acesta creionează o imagine a României Mici, „guvernata în afară de principiile și de prescripțiunile constituționale
-
„Sfânta Tecla cea întocmai cu Apostolii ne este înfățișată de Adrian Lesenciuc, profesorul, scriitorul, omul, în frumusețea spațiului său originar, într-un efluviu de teamă şi îndrăzneală de credință și har dobândit, de suferință și eliberare pe fundalul unor istorii naționale, lingvistice, dar mai cu seamă de cercetare”, scria Cristina Pop în recenzia publicată în Revista Timpul, în primele zile ale acestui an, la romanul Limba lui Hristos de Adrian Lesenciuc.
Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca și Editura Corint vă invită la lansarea romanului „Limba lui Hristos” de Adrian Lesenciuc.
Evenimentul va avea loc joi, 30 ianuarie, de la ora 18:00, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, sala Transilvania, etajul 1.
Evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe din partea autorului.
Intrarea este liberă.
Invitați să vorbească despre noua apariție editorială:
- Adrian LESENCIUC – autorul romanului
- Florina ILIS – scriitoare și conf. univ. dr la
-
Corint Istorie continuă și în 2025 să-și mențină promisiunea de a oferi cititorilor de istorie o selecție remarcabilă de titluri. De la biografii ale unor personalități marcante, lucrări de cercetare cu focus pe evenimente complexe ale istoriei și analize socio-culturale, la fenomene relevante din trecut care ne influențează și prezentul, fiecare volum promite să ne ajute să înțelegem istoria.
Iată care sunt cele șapte dintre cele mai așteptate titluri ale anului:
1. „Epocile globalizării. Geografie, tehnologie și instituții” de Jeffery D. SACHS. Volumul reputatului economist american este un tur de forță care acoperă milenii de istorie și colțuri ale globului. Este o lectură obligatorie pentru oricine dorește să înțeleagă complexitatea lumii noastre interconectate și modul în care putem lucra împreună pentru a construi un viitor mai durabil și mai echitabil.
Cartea este un cadru istoric și analitic unic și excelent, menit să faciliteze înțelegerea procesului de globalizare, evidențiindu-i
-
Începuturile de an și întoarcerea la muncă te fac să te simți nostalgic după zilele lenevoase de sărbători, după miros de portocale și brad. Este aceeași senzație pe care o trăiești atunci când primul fulg de nea se topește prea repede pe nasul tău și nu apuci să te uimești pe îndelete de forma lui dumnezeiesc de frumoasă.
Dacă și pentru tine ianuarie a început cu dor de răsfoit și citit cărți bune, ai ajuns în locul potrivit. Am pregătit o listă de cărți care vor ieși din tipar până la sfârșitul acestei luni, cărți numai bune de luat cu tine la metrou, la birou, de citit și de iubit.
Corint Fiction
Și pentru că am menționat iubirea, prima recomandare este un roman despre frământări, trăiri, dar mai ales despre iubire:
Iubind-o pe Amber- Christine Leunens
Christine Leunens, cea care a scris Ceruri încătușate, roman ecranizat sub titlul Jojo Rabbit de regizorul Taika Waititi în 2019, este o scriitoare care trăiește în Noua Zeelandă. Romanul Iubind-o pe Amber, tradus cu multă migală
-
Fiecare om este o cultură, o civilizație în sine.
Jean-Luc Godard
Anul acesta celebrăm Ziua Culturii Naționale și marcăm 175 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. De aceea am pregătit reduceri substanțiale la titluri semnate de autori români, care scot din anonimat felii de viață din istoria politică românească sau din cea spirituală a omenirii pentru a transforma evenimentele relatate în povești unice, demne de cele mai rafinate biblioteci.
Și pentru că este sărbătoare, te invităm să comanzi bijuterii scriitoricești românești cu reduceri de până la 40%. Răsfoiește pagina de produse și alege povestea care te inspiră astăzi.
Poți alege din peste 250 de lecturi care te poartă în vremea reginei Maria sau chiar în Orientul îndepărtat. Iar pentru cei cu suflet de copil sau dor de copilărie, am pregătit basme fermecate (cu praf de zână presărate) și pe motănelul Oscar, dornic să împărtășească poveștile celor mai de succes români din toate timpurile. Descoperă aici mai mulți autori români
-
În aceste vremuri marcate de recrudescența extremismului politic, cartea „Reeducare și represiune în comunism. O istorie politică a închisorii Aiud” de Dragoș Ursu ne amintește de ororile secolului XX, un veac în care radicalismul ideologic și regimurile totalitare au produs suferințe de neimaginat.
Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și Editura Corint vă invită la o discuție necesară pornind de la lucrarea „Reeducare și represiune în comunism. O istorie politică a închisorii Aiud” de Dragoș Ursu.
Lansarea volumului are loc vineri, 17 ianuarie 2025, la ora 13.00, la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava – amfiteatrul Auditorum Joseph Schmidt (str. Universității, nr. 13)
Lansarea este urmată de o sesiune de autografe din partea autorului.
Intrarea este liberă.
Panelul de discuții, reunește în jurul autorului Dragoș Ursu doi specialiști din domenii interdisciplinare oferind o perspectivă complexă, ce îmbină reflecția teologică și interpretarea criticii literare asupra subiectului.
-
„Procesul reeducării, înțeles în contextul amplu al istoriei penitenciarului Aiud (1941–1964), cât și la nivelul consecințelor pe care le-a avut asupra deținuților după eliberare, reprezintă produsul viziunii ideologice în care regimul comunist a îmbrăcat represiunea împotriva «dușmanilor poporului»”. Reeducare și represiune în comunism. O istorie politică a închisorii Aiud – Dragoș Ursu
În aceste vremuri marcate de recrudescența extremismului politic, cartea „Reeducare și represiune în comunism. O istorie politică a închisorii Aiud” de Dragoș Ursu ne amintește de ororile secolului XX, un veac în care radicalismul ideologic și regimurile totalitare au produs suferințe de neimaginat.
Muzeul Mitropolitan Iași și Editura Corint vă invită la discuție necesară pornind de la lucrarea „Reeducare și represiune în comunism. O istorie politică a închisorii Aiud” de Dragoș Ursu.
Lansarea volumului are loc joi, 16 ianuarie 2025, la ora 17:00, la Muzeul Mitropolitan Iași, sala Sinaxar (Bulevardul