pentru comenzi mai mari de 200 lei
-
Ție, cititorule, îți mulțumim din suflet că ai fost alături de noi în 2024, un an cu adevărat special pentru Corint. Am sărbătorit 30 de ani de dragoste pentru carte, fie de literatură, fie de învățătură, și am depus eforturi să-ți oferim cărți care să te inspire și să te încânte.
Fiecare carte a editurii Corint care a ajuns la tine ne-a reamintit de ce facem ceea ce facem: lectura îmbogățește sufletul și ne ajută să creștem. Această credință ne-a ghidat de-a lungul anilor și ne motivează să alegem mereu cele mai valoroase titluri.
2024 a fost un an plin: am lansat zeci de cărți noi, pe altele le-am retipărit în ediții noi, ne-am întâlnit cu cititorii la târguri, ne-am extins prezența în online, astfel încât să fim și mai aproape de tine, oriunde te afli.
Acești 30 de ani de viață a Editurii Corint înseamnă, înainte de toate, o relație frumoasă construită împreună cu tine și toți cititorii ca tine.
Iată topul celor mai iubite și vândute 100 de cărți din 2024, titluri care au contat pentru
-
Ce poate fi mai frumos de pus sub brad decât o carte atent aleasă?
CARTEA POTRIVITĂ este cea care te pune pe gânduri, cea care te îndeamnă să visezi, cea care te ține lipit de paginile ei și nu te mai lasă deloc să-i dai drumul. Este cartea care sapă adânc în personalitatea ta, făcându-te s-o devorezi până la capăt, fără suflare.
Tu ai găsit CARTEA POTRIVITĂ pentru copilul tău?
Dacă ai nevoie de ajutor, iată câteva sugestii care să te inspire, care să te facă s-o mai citești o dată, peste timp, și să te simți ca la prima lectură.
Publicată cu foarte mulți ani în urmă, Poveste de Crăciun este citită cu același entuziasm de copii și de părinți, iar parfumul ei este cu mult mai pregnant în preajma sărbătorilor de iarnă.
Ilustrațiile reușesc să te transpună într-o lume aparte, magică, de această dată pe străzile Londrei, printre colinde, miros de brad și bucuria celor care petrec lângă oamenii dragi.
Secretele magice ale lui Moş Crăciun
O carte cu povești originale, colinde
-
Zeci de mii de iubitori de lectură au vizitat standul Corint de la Gaudeamus 2024 şi s-au bucurat de cele peste 1000 de titluri oferite la preţ redus, ca şi de evenimentele dedicate celor mai noi apariţii în imprinturile Corint Istorie, Corint Istorie Autori Români, Corint Educaţional, Corint Junior, Corint pentru părinţi, Clasici ai literaturii universale şi Corint Fiction.
Cele mai vândute titluri ale Grupului Editorial Corint la Gaudeamus 2024 sunt:
TOP 10 CORINT
- „Catherine, Prințesa de Wales. Viitorul monarhiei britanice”, de Robert Jobson, Corint Istorie
- „Zeul răului” (primul volum al seriei Moștenirea zeilor) de Rina Kent
- „Povestea legendarului Orient Express” de Guillaume Picon
- „Napoleon al III-lea și România. Influența francmasonilor” de Abel Douay și Gérard Hertault
- Throttled (primul volum al seriei „Iubire pe circuit”) de Lauren Asher
- „Rusia și Țările Române. Imperiu, elite și reforme între 1812 și 1834” de Victor Taki
- „Heavenbreaker” (primul volum al seriei Heavenbreaker)
-
n acest weekend va fi frig, așa că hai să te încălzești la dezbateri, lansări și petrecerile Corint de la Gaudeamus 2024.
Ai două zile pline de întâlniri cu istorici, dezvăluiri biografice, dezbateri cu scriitorii, discuții pe temele care ne frământă toți azi, analize politice.
Sâmbătă, 7 decembrie, la ora 11:00
Shiny Party by Corint, cu Minunații lui Verdini și Sclipicella. Distracție cu Rita Aiurita, DJ BumBa, BumBiZZa - de la Minunații lui Verdini și cu unica și inegalabila noastră Sclipicella.
Sâmbătă, 7 decembrie, la ora 12:00
„Note zilnice. Vol. 1 : Consilier prezidenţial: (1990-1992)” de Ioan Mircea Paşcu. O mărturie esențială din cercul puterii despre primii ani de postcomunism românesc.
Participă:
• Prof. Dr Ioan Mircea PAȘCU – autorul volumului
• Prof. Dr. Vasile SECĂREȘ
Moderează Florin-Răzvan MIHAI– coord. Corint Istorie Autori Români
Sâmbătă, 7 decembrie, ora 14:30
„Reeducare și represiune în comunism. O istorie politică a închisorii
-
Editura Corint a pregătit la cea de-a 31-a ediție a Târgului de Carte Gaudeamus un program bogat, compus din 17 evenimente care să-i aducă împreună pe toți iubitorii de carte de ținută. Corint invită la întâlniri deosebite cu autori, lansări de carte, sesiuni de autografe și petreceri. Oferta editorială variată promite să satisfacă toate gusturile și vârstele, de la mic la mare.
Toate evenimentele au loc la scena de la Standul CORINT
Joi, 5 decembrie, ora 15
„Despre literatură, altfel...” O discuție altfel despre sursa noastră de inspirație și de cunoaștere - LITERATURA, sub toate formele ei.
Participă:
· Ion Bogdan LEFTER, Doctor în filologie și coordonator al colecției „Cititul ne face mai buni”
· Irina GEORGESCU, Doctor în filologie și coordonator al colecției „Literatura pentru gimnaziu”
Moderează istoricul Simona PREDA– brand manager Editura Corint
Vineri, 6 decembrie, la ora 13:00
„Petrache Poenaru și războiul împotriva petelor de cerneală”, scrisă de Alina
-
„Priviți din afară. Istorici străini despre evenimentele din România.” Dezbatere pornind de la patru titluri din Colecția Corint Istorie, ale unor istorici străini care propun o perspectivă exterioară și diferită asupra unor evenimente din istoria României.
Volumele dezbătute sunt:
· „Războiul Sfânt al României” de Grant Harward;
· „Frați de arme” de Perry Pierik;
· „Rusia și țările române”, Victor Taki
· „Napolon al III-lea și România” de A.Douay și G. Hertault.
Dezbaterea are loc sâmbătă, 7 decembrie, ora 16:00, la Târgul de Carte Gaudeamus, ROMEXPO, Pavilionul B2
Intrarea este liberă.
Participă:
· dr. ist. Cristian MOȘNEANU – istoric
· dr. ist Andrei POGĂCIAȘ – redactor Corint
· Ion M. IONIȚĂ – redactor-șef Historia și coord. Corint Istorie
Moderează Simona PREDA – brand manager Editura Corint
-
„Povestea vieții mele. Capitole târzii. Memorii regăsite la Reginei Maria” – Diana Mandache (editor). O sesiune de autografe și discuții cu cititorii.
Dezbaterea are loc sâmbătă, 7 decembrie, ora 17:30, la Târgul de Carte Gaudeamus, ROMEXPO, Pavilionul B2
Intrarea este liberă.
Participă:
• Diana MANDACHE, autoare recunoscută pentru cercetarea istoriei regalității, în special a Casei Regale a României
• Valentin MANDACHE – istoric și traducătorul volumului patru al memoriilor regăsite ale Reginei Maria.
„Povestea vieții mele Capitole târzii. Memorii regăsite ale reginei Maria” este al patrulea volum din memoriile reginei Maria a României. Volumul reprezintă un document istoric de excepțională importanță pentru istoriografia regalității, scris de unul dintre cei mai reprezentativi participanți la evenimentele imediat următoare Primului Război Mondial.
Regina Maria oferă amănunte din poziția de diplomat ad-hoc al României la Paris, în contextul desfășurării Conferinței
-
Vă invităm la o dezbatere și sesiune de autografe cu scriitoarea Lavinia Betea, pe tema „Reminiscențe ale comunismului în comportamentul politic”, la standul Editurii Corint din cadrul Târgului de Carte Gaudeamus, ediția 31.
Dezbaterea are loc duminică, 8 decembrie 2024, la ora 18:30, la Târgul de Carte Gaudeamus, ROMEXPO, Pavilionul B2
Intrarea este liberă.
Participați la un dialog între Lavinia BETEA, autoare specializată în istoria comunismului și istoricul Florin-Răzvan MIHAI, coordonator colecție Corint Istorie Autori Români.
Lavinia Betea a absolvit Facultatea de Istorie și Filozofie, secția filozofie-istorie la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, unde a obținut și doctoratul în psihologie.
Profesor de psihologie socială și politică și director al Institutului European „Serge Moscovici” al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad. Lavinia Betea deține dublă abilitare pentru coordonarea de doctorate: în științe umaniste de către Universitatea „Paul Valéry” Montpellier
-
„Personal, cred că modificarea bruscă a situației noastre în bine se datorează celor care se petrec actualmente în Rusia. Declarația americană a venit (?) după sau în timpul întâlnirii dintre [James] Baker și [Eduard] Șevardnadze. Ori americanii au știut de intențiile lui Șevardnadze și au înțeles necesitatea stabilității în România, ori rușii i‑au convins să nu forțeze lucrurile aici, aducând Opoziția – care voia Basarabia înapoi – la putere, creând astfel dificultăți majore pentru G[orbaciov] ACUM.”. Note zilnice. Vol. 1 : Consilier prezidenţial: (1990-1992) – Ioan Mircea Paşcu.
„În urmă cu 35 de ani, acționam într-un context diferit de cel actual: pe atunci, Tratatul de la Varșovia, din care România făcea parte, și URSS existau și trebuia să ținem seama de ele. De asemenea, China, unul din prietenii noștri constanți, încă era bulversată de cele întâmplate la noi și căuta să se adapteze cât putea mai bine la noua situație. Intențiile Ungariei față de România – în condițiile dezmembrării
-
Ce au în comun personalități precum Andrei Oțetea, George Călinescu, George Oprescu, Iorgu Iordan, Alexandru Rosetti, Alexandru Graur, Dimitrie Macrea, Mihai Ralea, Costin Murgescu, Constantin Ionescu-Gulian, Petre Constantinescu-Iași, Ion Gheorghe Maurer, Miron Constantinescu? Cu toții s-au aflat sub guvernarea Gheorghiu-Dej în fruntea unor institute de cercetare umanistă plasate sub egida Academiei Republicii Populare Române (RPR), o instituție de tip sovietic. Lucrarea și-a propus să urmărească rolul politic în care autoritățile comuniste au căutat să distribuie astfel de personaje ale spațiului cultural-ideologic, dar și cercetarea umanistă ca atare. În plus, volumul încearcă să răspundă la câteva întrebări esențiale privind organizarea și funcționarea centrelor de cercetare sus-amintite și a Academiei RPR în anii regimului Gheorghiu-Dej.
Un turn de fildeș în comunism? analizează directivele ideologice în privința cercetării din domeniul umanist, încercând să surprindă cum a evoluat