pentru comenzi mai mari de 200 lei
-
Ediția a 29-a a târgului de carte Gaudeamus se va desfășura între 7 și 11 decembrie, în Pavilionul B2 al Complexului Expozițional Romexpo. Târgul este deschis zilnic între orele 10.00 și 20.00, iar intrarea este gratuită.
Vă așteptăm la standul Corint, aflat chiar la intrare, cu reduceri de până la 50% la mii de cărți, zeci de titluri noi și o mulțime de evenimente. Veți avea prilejul să vă întâlniți cu autorii noștri: Georgeta Filitti, Simona Preda, Filip-Lucian Iorga, Ana Iorga, Flori Bălănescu, Ana-Maria Rusu, Lucian Vasile, Liviu Drăghici, Marina Almășan.
PROGRAM EVENIMENTE 7-11 DECEMBRIE 2022
MIERCURI, 7 DECEMBRIE 2022
Ora 15.00 – Lansare Principiile banilor. De la a dispera la a prospera – Ghid de educație financiară, de Liviu Drăghici
Invitați:
- Liviu Drăghici, autor, profesor Merito
- Cosmin Chiriță, manager proiect Merito
- Valentina Saygo, expert contabil, consultant fiscal, antreprenor
- Irina Chițu, Director Comparator Bancar FinZoom.ro
Moderator: Ioana Bâldea Constantinescu,
-
Autoare prolifică, multipremiată, contestată, adulată de un public în continuă diversificare, scriitoarea Margaret Atwood împlinește astăzi 83 de ani.
Atwood transgresează genurile, – scrie și proză, și poezie, și eseu, și critică literară, și libret de operă - , șochează, creează lumi care fascinează și îngrozesc deopotrivă. Militează pentru libertăți individuale și e o figură publică nu doar în Canada, ci în toată lumea. În 2000 și în 2019 a câștigat Booker Prize, distincție căreia i se adaugă un număr record de medalii și premii literare.
Din 1969 până în prezent, Atwood a publicat constant. Numeroasele ecranizări ale cărților ei au transformat-o într-un prototip al povestitoarei subversive, care caută mereu insolitul și inovația formală. A inventat chiar și un nume pentru literatura ei: proză speculativă, atunci când The Guardian s-a referit la două dintre cărțile ei cu formula science-fiction.
E foarte activă pe paginile ei de social media, unde publică, între altele, informații
-
Sperăm că deja v-ați rezervat ultima joi din fiecare lună pentru Clubul de Istorie Corint powered by Corint Istorie & Veridica. Așadar, joi, 24 noiembrie 2022, de la ora 19.00, ne întâlnim la The Marmorosch Bucharest, Autograph Collection, Sala New York, Strada Doamnei nr. 2, Centrul Vechi.
Invitații jurnalistului Marian Voicu la această ediție a clubului sunt:
- Filip-Lucian Iorga, istoric
- Marina Cristiana Rotaru, conf. univ. dr. Departamentul de Limbi Străine și Comunicare, Universitatea Tehnică de Construcții București
- Tudor Vișan-Miu, doctorand în istorie
- Ion M. Ioniță, redactor-șef Historia
Ceaiul și prăjiturelele, în stil britanic, nu vor lipsi din acest spațiu Art Deco, o colecție de idei progresiste, în care vă așteptăm să faceți parte dintr-o conversație livrescă, dar și contemporană, erudită, dar și relaxată despre Monarhia britanică de la Diana la Kate Middleton, pornind de la două cărți speciale publicate în imprintul Corint Istorie.
Intrarea le eveniment
-
La puțină vreme după moartea regelui Ferdinand I (1914–1927), avocatul George N. Budișteanu a adunat și publicat 51 de texte memorialistice scrise de personalități ale vremii, care oferă o imagine de ansamblu asupra monarhului și epocii sale. Cu ocazia centenarului încoronării primului suveran al României Întregite, Editura Corint propune cititorilor o ediție adăugită și adnotată de istoricul Sorin Cristescu în volumul „Regele Ferdinand cel Loial. Din amintirile contemporanilor săi”.
Pe 18 noiembrie 2022, de la ora 19.00, ne întâlnim la librăria Humanitas de la Cișmigiu cu istoricii Petre Otu, Ion Giurcă, Sorin Cristescu și Florin-Răzvan Mihai pentru a discuta despre un moment important și o personalitate marcantă din istoria țării. Discuția va fi moderată de Ion M. Ioniță, redactor-șef Historia.
Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile și în baza unei rezervări prealabile prin acest formular.
Evenimentul se transmite live pe paginile de Facebook Editura Corint, Corint
-
O pledoarie pentru deschidere, educație, exercițiul mult uitat al admirației, virtuțile tradiționale și, în același timp, refuzul oricăror tentații utopice, volumul România de totdeauna este construit sub forma unui dialog între Simona Preda, istoric, și Georgeta Filitti, membră de onoare a Academiei Române.
Miercuri, 16 noiembrie, de la ora 18.30, în foaierul Teatrului Odeon, Editura Corint a organizat o discuție-dialog pornind de la poveștile despre oamenii de altădată și ideea de elite.
Invitați:
- Georgeta Filitti, istoric, membru de onoare al Academiei Române,
- Simona Preda, istoric,
- Sandra Ecobescu, preşedintele Fundaţiei Calea Victoriei,
- Ion M. Ioniță, redactor-șef Historia.
Moderator: Florin-Răzvan Mihai, coordonator al colecției Istorie autori români.
„Boierimea română cuprinde unele familii care își au obârșia în secolul al XIV‑lea, ele au evoluat în societatea noastră ocupând funcții până în epoca modernă, au importat principii liberale, s‑au școlit, și‑au făcut un profil social