pentru comenzi mai mari de 200 lei
-
Ziua Femeii este un prilej de a împărtăși cele mai frumoase sentimente și de a ne exprima recunoștința pentru toate femeile din viața noastră: mame, bunici, colege, prietene.
În acest articol însă vrem să împărtășim cu tine câteva idei despre cum poți să surprinzi cu adevărat femeia din viața ta. Este adevărat, informațiile sunt menite să ajute domnii să celebreze femeia iubită din viața lor însă aceste idei se pot adapta și pentru ieșiri mamă/ fiică sau prietenă/ prietenă.
1 Planifică o excursie spontană de o zi în diverse locuri încărcate de semnificație literară
Uneori, cea mai bună surpriză pentru o femeie este cea care o îndepărtează de rutina de zi cu zi. Pentru a o surprinde, planifică o excursie spontană de o zi într-un oraș din apropiere (vizitați și un muzeu dedicat scriitorului ei preferat) sau într-un loc natural pe care ea îl iubește (poate fi un parc, o bibliotecă, o grădină botanică sau chiar un petec verde în afara orașului).
Pregătește și un coș de picnic, adaugă gustările
-
Pe 3 Martie sărbătorim Ziua Mondială a Scriitorilor cu autori Corint de elită și poveștile lor pe scurt. Tot în articolul de astăzi dezvăluim motivele secrete pentru care iubim scriitorii și opera lor. Această zi specială a fost sărbătorită prima dată în 1986 și, de atunci, se sărbătoresc autorii de pretutindeni, dar și cuvintele scrise.
De ce iubim scriitorii și cuvântul lor scris?
Cuvântul scris capătă valențe diverse și surprinzătoare în mâinile scriitorului, asemenea unui lut care abia așteaptă să fie transformat în fermecătoare siluete. Cuvântul scris poate să inspire, să dea speranță, să dezvăluie fapte istorice sau să creeze lumi fantastice. Iar autorul-demiurg din spatele acestui act de creație este o lume în sine, care se inventează și reinventează cu fiecare carte pe care o scrie.
Iată câteva motive secrete pentru care fiecare din noi, citittori împătimiți, iubim scriitorii și cuvântul lor scris:
1 Sunt oameni reali și autentici
Sunt făcuți din carne și oase (exact ca și cititorii)
-
Începutul de primăvară ne scutură de moleșeala de peste iarnă și trezește dorul de a explora, călători, socializa și, de ce nu, de a dărui. Pentru ca 1 Martie să nu te ia prin surprindere anul acesta, să te găsească nepregătit(ă), am strâns pentru tine (ca într-un buchet proaspăt) 5 idei de a oferi un mărțișor cărțișor.
1 Scrie un mesaj semnificativ
Atunci când oferi o carte, este indicat să însoțești darul cu o mică felicitare, un mesaj de suflet. Acesta este modul esențial de a personaliza un astfel de cadou. Poți foarte bine să notezi doar data și numele tău sau să creezi un mesaj mai elaborat, în care explici de ce te-ai gândit să oferi această carte respectivei persoane. Câteva rânduri scrise cu intenție (nu urări generale) oferă context și dau mai mult sens cadoului oferit. Tema cărții poate fi chiar ideea cu care să-ți începi mesajul și, ca un fir roșu, să facă legătura cu lectura aleasă.
Sugestie lectură: Copilărie furată- Frances Liardet
2 Caută o ediție elegantă
Dacă te-ai
-
Pentru că anul acesta se împlinesc 250 de ani de la nașterea lui Jane Austen, celebrăm dragostea pentru romanele care au emoționat generații întregi cu o serie de articole dedicate autoarei și operei ei. Și nu ne oprim aici.
Rămâi conectat(ă) la canalele noastre de socializare și vizitează frecvent blogul nostru, pentru că ți-am pregătit multiple evenimente, activități și surprize literare marca Jane Austen. Redescoperă în fiecare carte a sa măiestria de limbaj și replicile pline de istețime și emoție. Iată un exemplu: Dacă te-aş iubi mai puţin, aş fi în stare să-ţi vorbesc mai mult despre asta.
La peste 200 de ani distanță, romanele lui Jane Austen sunt la fel de citite și apreciate ca la vremea apariței ei. Secretul din spatele acestui succes? De fapt, sunt mai multe secrete și ți le dezvăluim pe toate mai jos. Iată cele cinci motive (și secrete ale tehnicii sale literare) pentru care să (re)citești cărțile lui Jane Austen:
1 Ne identificăm ușor cu personajele ei (și suntem de fiecare
-
Chiar dacă nu simțim în aer (încă) apropierea primăverii, noi îți prezentăm titlurile proaspete (cărți de istorie, cărți de dragoste, fantasy, cărți thriller și cărți pentru copii) care vor apărea în luna martie, gata de citit și de iubit.
Așa că, fii primul care află despre cele mai recente cărți de ficțiune și nonficțiune cu preț de precomandă la 35% reducere! Iată care sunt lecturile în tendințe acum și ce surprize am pregătit pentru tine:
Corint Fiction
O carte de ficțiune care pune lupa pe anxietățile moderne – de la criza climatică, vulnerabilitățile sociale, până la un sentiment de angoasă care transmite că lumea se apropie de un colaps lent, dar inevitabil. Jenny Offill, autoare nominalizată la numeroase premii, reușește să capteze această stare de neliniște printr-un stil unic, fragmentar, aproape aforistic, care îți dă impresia că răsfoiești notițele mentale ale protagonistei, Lizzie.
Citește o reflecție inteligentă asupra anxietății și fragilității
-
Redescoperim obiceiurile străvechi și le reinterpretăm pentru vremuri contemporane și povești de iubire moderne. Așază-te binișor, ia o ceașcă de ceai cu tine și haide să descoperim 7 feluri de a sărbători Dragobete cu cel drag sau cu cea dragă, să vă meargă bine tot anul.
Cum se exprima iubirea de Dragobete (în trecut)?
Iubirea la români a fost tot timpul strâns legată de natură, joc și joacă, dar mai ales de credințe specifice, create în jurul sărbătorii celebrate, credințe care au definit comportamentul îndrăgostiților și au transformat perioada de curtare și exprimarea iubirii în ritual.
7 Credințe și Ritualuri de Dragobete
1 Fetele și băieții se întâlneau în fața bisericii și plecau, conform datinilor din trecut, să adune, de prin păduri și lunci, flori de primăvară.
2 Tinerii se strângeau într-o casă pentru a petrece, dacă pe 24 februarie vremea era prea mohorâtă, ploua sau era foarte frig. Obiceiul se numea a face de Dragobete.
3 Fetele curățau cu meticulozitate casa înainte de
-
Fără niciun regret vă spunem că e timpul să faceți cunoștință cu noua voastră obsesie literară!
Faceți loc, dragi cititori! Regina suspansului s-a întors în oraș! Și a adus o poveste care o să vă facă să vă îndoiți de toate scenariile pe care vi le-ați imaginat. Mary Kubica știe să scoată extraordinarul din banal, să presare acțiune și semne de îndoială pe fiecare centimetru pătrat. Personajele sale, iar asta o s-o aflați pe propria voastră piele, știu să mintă, să inducă în eroare și să profite de cărțile primite de la viață!
Fără niciun regret, romanul care se bucură deja de primele reacții primite de la cititorii români, nu-și dezvăluie secretele prea ușor. Autoarea, cu uimitoarea sa capacitate de a deforma adevărul și de a-l face extrem de maleabil, țese o întreagă rețea de suspans, minciuni și comploturi în jurul personajelor sale. Culmea, deși știi că nu ar trebui să ai încredere în nimeni, te trezești prins în lipicioasa capcană a încrederii, care devine treptat un blestem, nu
-
Bine ai venit în ceainăria Verei! Te vei bucura aici de ceai, plante aromatice, o varietate de flori și frunze uscate, de prietenii și de discuții interesante. Desigur, lucrurile vor escalada puțin și vei deveni martorul unei crime. Nu te speria, doar Vera crede că avem de-a face cu o crimă. Poliția, mai exact dectectiva Gray, crede că avem de-a face cu un accident nefericit, o moarte survenită în urma unor alegeri greșite.
Vera, cu delicioasa ei personalitate asiatică, simte că moartea bărbatului a fost violentă, așa că decide să deschidă o anchetă proprie. A urmărit suficiente seriale polițiste pentru a ști cum arată o listă de suspecți, cum să identifice mobilele crimei sau cum să-i aducă laolaltă pe cei patru suspecți ai săi. Asta da anchetă care se respectă!Bine, Vera încurcă puțin treburile poliției, dar noi nu o pedepsim pentru asta. În plus, a făcut o treabă grozavă când a trasat conturul cadavrului. Un marker bun, o mână sigură și gata!, treaba e pe jumătate făcută. Sau stricată?
-
Cărţile sunt felul oamenilor de a avea aripi ca îngerii. – Andrei Pleșu
De Ziua Națională a Lecturii nu puteam rata prilejul să vă reamintim de cât de folositor îi este sufletului, minții și stării nostre de bine atunci când ne răsfățăm cu o carte bună. Senzația pe care o simți atunci când ții o carte în mână, îi răsfoiești drăgăstos, nerăbdător sau curios paginile sau atunci când întorci tacticos ultima pagina, prelungind momentul în care afli deznodământul poveștii, acea senzație este unică și aproape terapeutică.
De ce ne face cititul mai buni?
Există însă și un număr tot mai mare de dovezi care demonstrează că cei care citesc beneficiază de multiple avantaje cognitive, sociale, psihologice și, chiar morale.
Dincolo de bucuria de a citi o carte printată, de a-i simți mirosul de carte proaspăt scoasă din tipar, studii temeinice au demonstrat faptul că cititul cărților poate îmbunătăți conectivitatea creierului în anumite zone asociate cu crearea de noi perspective și înțelegerea poveștii.
-
Aniversăm 5 ani de la lansarea Corint Fiction – proiect editorial dedicat literaturii contemporane. În perioada 10-14 februarie 2025, te invităm să explorezi selecția de titluri Corint Fiction și să te bucuri de reduceri de 50%, disponibile exclusiv pe site-ul nostru – www.edituracorint.ro.
Răsfoiește și alege unele dintre cele mai bine 5 vândute titluri ale colecției (în 2024):
Secretul bibliotecarei, Marie Benedict – Un roman captivant și revelator despre Belle da Costa Greene, cea care a contribuit în mod covârșitor la crearea uneia dintre cele mai cunoscute biblioteci americane: Pierpont Morgan.
Un tren spre Moscova, Elena Gorokhova – O poveste emoționantă despre iubire și alegeri dificile, într-o lume tulbure, marcată de război și de anii epurării bolșevice.
Secretul fetelor din pod, Marius Gabriel – O poveste despre loialitate, credință și puterea dragostei de a schimba destine în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.
Dincolo nu e nimeni, Stelian Tănase – Un thriller psihologic