pentru comenzi mai mari de 200 lei
-
Lansarea a fost un succes. Puteţi urmări oricând dezbaterea, aici.
------------
Pe 17 februarie Stelian Tănase împlinește 71 de ani. Editura Corint îl sărbătorește prin lansarea cărții „Negustorul de antichități”, al zecelea volum de ficțiune al autorului.
Ne întâlnim așadar cu autorul și invitații săi pe 17 februarie de la ora 18.00, în Sufrageria Regală a MNAR, la un eveniment festiv, de la care nu vor lipsi prăjiturile și vinul spumant.
Invitați:
- Ana Antonescu, editor coordonator Corint Fiction,
- Oana Ionel, artist vizual, curatoare,
- Bedros Horasangian, scriitor,
- Cristian Teodorescu, scriitor.
Evenimentul va fi moderat de jurnalistul Ovidiu Șimonca, director executiv al revistei „Timpul”.Vă rugăm să vă rezervați un loc în sală, aici.
Vă așteptăm! -
Ruxandra Câmpeanu este câștigătoarea Premiului Tânărul Critic al anului 2022, acordat pe 15 ianuarie în cadrul Galei Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022. Volumul „Dincolo de regulile jocului. Trepte și limite ale compromisului intelectual în perioada 1948–1964: Mihai Ralea, G. Călinescu și Tudor Vianu” a apărut la Editura Corint, în colecția Corint Istorie Autori Români, coordonată de Florin-Răzvan Mihai și a beneficiat de sprijinul Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc.
Ce înseamnă, pentru autoare, acest premiu?
„Oricât ne-am dori să ajungă la cât mai multă lume, cărțile de specialitate au, în mod inevitabil, o adresabilitate mai restrânsă decât literatura. Așa că, pentru mine, premiul din cadrul Galei Tinerilor Scriitori este în primul rând o reacție venită, în forma ultra-concentrată a unui verdict, chiar din partea principalului public pe care l-am avut în vedere: cel al specialiștilor. Cuvântul lor contează mult pentru
-
Cartea lunii februarie din imprintul Corint Clasici ai Literaturii este Tandră e noaptea (Tender is the night). Romanul, cel de-al patrulea și ultimul dintre antumele cronicarului așa-numitei epoci a jazzului, F. Scott Fitzgerald, a fost publicat în 1934 și, deși inițial întâmpinat de cronici destul de reci în comparație cu precedentele proze, în timp, a devenit cea mai apreciată scriere a autorului. Fitzgerald însuși vedea volumul drept opera sa de căpătâi, iar critica l-a numit „marele roman american”.
Adeseori sunt remarcate similitudinile dintre cuplul format de personajele Nicole și Dick Diver și cel alcătuit din autor și soția sa, Zelda Fitzgerald, precum și asemănările dintre anii petrecuți de soții Fitzgerald ca expați americani pe Riviera franceză și viața carismaticului psihiatru și a soției sale, fostă pacientă, suferindă de tulburări psihice. Dincolo, totuși, de inspirația oferită de propria existență zbuciumată, Fitzgerald a reușit să creeze cu Tandră e noaptea una dintre
-
Cartea lunii februarie din imprintul Corint Fiction este un bestseller New York Times, vândut deja în peste un milion de exemplare.
Vânduți într-o zi de luni este mai mult decât o carte, este un fenomen literar inspirat de o întâmplare uimitoare din timpul Marii Crize.
2 COPII DE VÂNZARE. Un anunț scrijelit pe o scândură. O ultimă soluție disperată. Este așezată pe pridvorul unei ferme americane, în 1931, dar s-ar fi putut găsi oriunde în acele vremuri marcate de cozile la pâine, falimentele bancare și de visurile sfărâmate. Ar fi putut fi scris de orice mamă care se confruntă cu alegeri imposibile.
Scena teribilă îi evocă tânărului reporter Ellis Reed amintiri din trecutul întunecat al familiei sale. Le face o fotografie copiilor, fără ca aceasta să fie destinată publicării. Dar, printr-un concurs de împrejurări, fotografia ajunge să ilustreze un articol scris chiar de el. Din păcate, consecințele apariției acesteia în ziar vor fi mai devastatoare decât și-a imaginat vreodată.
-
Sărbătorile de iarnă s-au terminat, așa că noi ne-am suflecat mânecile și lucrăm deja de zor la viitoarele cărți pe care știm că le așteptați cu mare nerăbdare.
În 2023, păstrăm tradiția de a vă aduce povești speciale care să demonstreze că cititul ne face mai buni. Pregătim o mulțime de noutăți editoriale din toate domeniile, așa cum v-am obișnuit – ficțiune, non-ficțiune (în special istorie), cărți pentru copii și educaționale. Vom avea, de asemenea, continuări de serii și câteva retipăriri de volume foarte solicitate.
Am ales să dezvăluim mai jos câte puțin despre 23 dintre cele mai așteptate noutăți ale anului 2023. Pentru toate celelalte, stați aproape de noi pe blog, pe Facebook, Instagram, TikTok și Youtube.
Să începem cu ficțiunea, pentru că în povești evadăm, poveștile vindecă și din povești învățăm.
De la Taylor Jenkins Reid, autoarea bestsellerului internațional Cei șapte soți ai lui Evelyn Hugo, am ales pentru voi Carrie Soto is Back, romanul recompensat cu GoodReads
-
În imprintul Corint Fiction, va ieşi curând din tipar un nou roman semnat de Stelian Tănase, care explorează, de această dată, lumea puțin cunoscută și plină de mistere a colecționarilor și negustorilor de antichități, având în centrul său un personaj balzacian, Candid Ițescu.
Povestea lui Candid Ițescu, un negustor de antichități care și-a agonisit colecția ca un avar, de-a lungul timpului, fie luând pe nimic obiecte de artă de la cei care fugeau în străinătate în vremea comunismului, fie de la nomenclaturiștii care, după 1989, scăpau de averi ca să aibă din ce trăi, cel puțin în anii 1990. Un personaj caricatural, care își dorește să doneze statului colecția la sfârșitul vieții, dar este împiedicat de propriii copii, care ar fi astfel dezmoșteniți – ca atare, plătesc un medic și un avocat să-l declare pe tatăl lor nebun. În cele din urmă, negustorul moare și agoniseala îi este risipită la licitații.
„Ca să scriu această poveste, m-am făcut anticar. În ultimii ani, m-am mișcat printre
-
Ediția a V-a a Clubului nostru de istorie a fost un real succes! Dacă nu ați reușit să ajungeți la discuție, o puteți urmări oricând, aici:
------------------
„Elena Ceaușescu n-a ținut jurnale, n-a scris bilețele și nici scrisori... N-a lăsat în urmă reflecții despre viața ei. Hazardul, voluntarismul ori întâmplarea să fi prevalat în acest destin? În pofida avalanșei de informații politice, rețetele câștigului și pierderii puterii nu ne sunt mai limpezi decât strămoșilor din vechime”, scrie Lavinia Betea în prefața volumului Tovarășa. Biografia Elenei Ceaușescu (Corint, 2021).
Editura Corint, în parteneriat cu publicația Veridica, vă invită la o nouă ediție a Clubului de Istorie Corint, joi, 26 ianuarie, ora 19.00, la librăria CLB Luceafărul din Bd. Unirii nr.10, București. De ziua dictatorului, jurnalistul Marian Voicu și invitații săi vor intra în culisele dictaturii comuniste, în efortul de a înțelege cine a fost nevasta lui Nicolae Ceaușescu și care este explicația ascensiunii ei în
-
2022 a însemnat pentru Corint în primul rând o reîntoarcere la întâlnirile fizice cu cititorii, de care ne-a fost tuturor atât de dor. Ne-am bucurat de reluarea târgurilor de carte și am organizat o mulțime de evenimente – lansări și cluburi de carte, întâlniri cu autorii și dezbateri. Ne mândrim cu selecțiile noastre de titluri, multe fiind premiate, ecranizate, fruntașe în diverse topuri românești sau internaționale.
Vă mulțumim că ați fost alături de noi și ne-ați ajutat să marcăm adevărate succese, nu doar de casă, dar și de suflet! Anul acesta, Grupul Editorial Corint a fost votat de vizitatori pe locul 4 în TOP 10 al editurilor preferate la Târgul de Carte Gaudeamus.
2022 a fost și un an al noilor începuturi pentru noi. Am construit un site nou, mai prietenos cu cititorii, pe care vă invităm să-l vizitați.
Iar din septembrie am dat startul Clubului de istorie moderat de jurnalistul Marian Voicu – un proiect ambițios, realizat în parteneriat cu Veridica, în cadrul căruia, în ultima