Povestea Vienei, ediția a II-a

Discount 38,10 lei Preţ standard 63,50 lei
Numai 957 ramase
SKU
BOK.0968

Povestea celor mai importante personaje și evenimente care au influențat Viena de-a lungul timpului.

Viena! Inima Europei. Aici, tradiția și modernitatea se împletesc de secole, clasicul și avangarda coexistă întru inteligență și armonie. Viena tradițională și imperială, Viena burgheză și populară, Viena triumfătoare și Viena umilită, Viena republicană și socialistă, anexată, răzbunată, bombardată și, în sfârșit, liberă din 1955, acestea sunt marile momente ale unei metropole în care s-a născut arta de a trăi. Minunatele cafenele, unde putem petrece o zi întreagă citind sau scriind fără a fi deranjați; cea mai mare sală de bal din Europa și școlile unde se învață și astăzi valsul în ținută de gală și rochie lungă; Art Nouveau care se rupe de tradiție înainte de 1900 pentru ca inspirațiile lui Gustav Klimt, Otto Wagner și Joseph Hoffmann să poată înflori; bisericile baroce, ale căror vitralii au vibrat la geniul celor mai mari muzicieni, de la Haydn la Mahler: orașul acesta este un vârtej de artă și istorie.

„Nu-i poți rezista lui Jean des Cars în timp ce se aventurează în epoci și locuri care îi sunt dragi. Viena și nostalgia Imperiului Habsburgic sunt subiecte care îi sunt pe plac. Și le cercetează cu bucurie.ˮ VINCENT MEYLAN, Point de vue

Informaţii suplimentare
Autor

Jean Des Cars

Traducător Diana Morărașu
Prefață Georgeta Filitti
Imprint Corint Istorie
Data apariției Octombrie 2023
Copertă Softcover
Nr. pagini 320
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-088-163-6
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Povestea Vienei, ediția a II-a
Rating-ul tău

Cars Jean Des

DES CARS, Jean

JEAN DES CARS (n. 1943) este un cunoscut jurnalist francez care a semnat articole în mari cotidiene precumParis Match şi le Figaro. Reputat specialist în istoria marilor familii ale aristocraţiei europene, cu deosebire a familiilor Habsburg şi Grimaldi, este autor al mai multor cărţi foarte apreciate de marele public, printre care se numără: Eugénie, la dernière impératrice, Perrin, 1997; Louis II de Bavière, Perrin, 1998; Sissi, impératrice d'Autriche, Perrin, 1999; Inoubliable Grace de Monaco, Éditions du Rocher, 1999, La saga des Habsbourg. Du Saint Empire à l'union européenne, Perrin, 2010 şi La saga des Windsor, Perrin, 2011. Din 2011 este cavaler al Ordinului Grimaldi, acordat persoanelor care au contribuit la creşterea prestigiului principatului.

FRANCESCHINI, Paul-Jean

      PAUL-JEAN FRANCESCHINI (1933–2016) a fost jurnalist, traducător și scriitor francez. Între 1964 și 1986, a lucrat la ziarul Le Monde și la săptămânalul L’Express, unde s-a ocupat de rubrica de literatură. A scris mai multe romane istorice, precum și câteva biografii ale unor cupluri celebre, cum ar fi: André Malraux (în colaborare cu Robert Payne, 1996), Poisonet volupté. Les dames du Palatin (în colaborare cu Pierre Lunel, 1999), Antoine, Cléopâtre. Les amants du Nil (2000), Caligula (în colaborare cu Pierre Lunel, 2002, apărută și în traducere românească în 2004), Crésus (2004), Isis, la dame du Nil (în colaborare cu Laurent Bricault, 2008), Faust, le vertige de la science (în colaborare cu Jacques Le Rider).

 

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top