pentru comenzi mai mari de 200 lei
-
Ardem de nerăbdare să dăm play la 1 noiembrie, ora 19:00 la primul episod al noului nostru podcast #BineDeStiut!
Ne-am tot gândit cu ce să începem. Am vrut neapărat să alegem pentru primul episod un subiect foarte cunoscut, dar cu multe dileme şi mituri. Şi, după un brainstorming serios, echipa #BineDeStiut a votat cu... Dracula, Vlad Ţepeş şi Vlad Dracul.
Gazda podcastului, Simona Preda, istoric, Brand Manager Corint, împreună cu invitaţii săi, Prof. Marian Coman, istoric şi cercetător şi Andrei Pogăciaş, istoric şi cercetător, încearcă să clarifice puţin cum stau lucrurile în zona asta.
- Că Dracula este un personaj fictiv ştim deja cu toţii. Dar care a fost sursa de inspiraţie?
-
Salutare, pasionați ai istoriei și ai poveștilor bine spuse!
Suntem încântați să vă anunțăm lansarea noului nostru podcast, #BineDeStiut", care promite să fie puntea dintre tainele vremurilor apuse și curiozitatea voastră nemărginită.
În adâncurile istoriei, unde fapte și legende se împletesc, ne străduim să descoperim adevărul pentru a înțelege prezentul. Dezlegăm secretele epocilor de demult, ghidați de cei mai avizați naratori ai trecutului.
În fiecare episod, ne vom adânci în povești nespuse și dezvăluiri surprinzătoare. Nu este doar un simplu podcast, este o călătorie în inima timpului, un ghid pentru toți cei dornici să înțeleagă și să aprecieze nuanțele complexe ale trecutului.
-
Editura Corint, HISTORY Channel România și Press Hub vă dău întâlnire la o nouă ediție specială exclusiv online, centrată în jurul evenimentelor recente din Israel, vineri, 27 noiembrie, de la ora 20.00.
Am invitat specialiști în Orientul Mijlociu să ajute să înțelegem de unde a pornit acest conflict, dar mai ales cum ar putea evolua în continuare.
❓ Ce soluții se întrevăd? E un război ideologic sau unul clasic pentru teritorii? Știa sau nu știa Mossad-ul că Hamasul se pregătește să atace?
-
Luna noiembrie vine cu o nouă apariție în colecția Corint Fiction, coordonată de Ana Antonescu. În „Orfanii Führerului” descoperiți povestea unor orfani obligați să se ascundă de teroarea nazistă într-un labirint de vegetație, dar și cum ar putea o decizie să determine soarta istoriei.
Despre carte:
München, 1940. Mai mulți copii evrei, zdrențăroși și înfometați, se ascund într-o zonă cu vegetație sălbatică din preajma depourilor din oraș. Părinții lor au fost trimiși în lagăre de concentrare, dar copiii au reușit să scape și se adăpostesc îngroziți de teama Gestapoului.
Profesoara Claudia
-
Cu deosebită bucurie şi mândrie vă informăm că Dr. Cristian Presură, autorul manualului Corint de Fizică pentru clasa a VI-a, declarat câştigător la licitaţia din acest an organizată de Ministerul Educaţiei, este nominalizat la categoria Educaţie, la Gala Radio România, care premiază Excelenţa.
Radio România sărbătorește cei 95 de ani de existență printr-un eveniment excepțional. Gala Radio România celebrează performanța, pe 1 noiembrie 2023, începând cu ora 17:00, la Sala Radio din București, Strada General Berthelot 60-64.
De la Cultură și Arte, Educație, Inovare și Științe, Multiculturalitate, Sănătate, Mediu, la Campanii Sociale, Inițiative Locale, Tradiții și Folclor, Antreprenoriat, Sport și Ambasadorii României, fiecare categorie va onora contribuțiile semnificative în ace
-
Editura Corint și Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova vă invită sâmbătă, 28 octombrie 2023, ora 11.00, în sala Acad. Dinu C. Giurescu, str. M. Kogalniceanu nr.9, să luați parte la o discuție-dialog dedicată volumului „Zvonuri despre sfârșitul lumii. București 1944-1953”, apărut în colecția Corint Istorie Autori Români a Grupului Editorial Corint.
Invitați:
- Stelian Tănase, scriitor
- Mihai Ghițulescu, istoric
Moderator: Carmen Theo Făgețeanu
-
Editura Corint vă invită sâmbătă, 28 octombrie 2023, ora 18.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, Bulevardul Regina Elisabeta 38, București, să luați parte la o discuție-dialog dedicată volumului Iuliu Barasch – Medicină de pionierat în Țara Românească, îngrijire ediție, studiu introductiv, traducere și note de Lidia Trăuşan-Matu.
Invitați:
- Lidia Trăuşan-Matu - Istoric
- Octavian Buda - Medic și istoric al medicinei
- Alin Ciupală - Istoric
-
Editura Corint vă invită miercuri, 25 octombrie 2023, ora 18.00, la Librăria Cărturești, Str. Nicolae Paulescu, nr. 2, Timișoara, să luați parte la o discuție-dialog dedicată lui Ciprian Porumbescu pornind de la volumul „Ciprian Porumbescu - Jurnal 1879. Cernăuţi – Stupca”, traducere din limba germană, studiu introductiv și note de Stanca Scholz-Cionca.â
Invitați:
- Stanca Scholz-Cionca, strănepoata compozitorului și cea care s-a îngrijit și de traducerea Jurnalului din limba germană
- Adrian Dinu Rachieru, critic literar, eseist și pozator
-
Editura Corint și Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bulevardul Regina Elisabeta, nr.38, București) vă așteaptă vineri, 27 octombrie, începând cu ora 18:00, la o discuție prilejuită de apariția cărții „Cuibul din inima ei” de Doina Jela, titlu care încheie trilogia începută cu romanele „Vila Margareta” și „Efectul fluturelui”. Despre carte vor vorbi Daniela Zeca-Buzura, jurnalist, scriitor, Ema Stere, jurnalist, scriitor, Ana Antonescu, coordonatoarea colecției Corint Fiction.
Moderator: Simona Preda, brand manager al Editurii Corint.
-
Cu ocazia apariției cărții „Manifest. Despre cum să nu renunți niciodată”, Bernardine Evaristo transmite un mesaj cititorilor români. După „Fată, femeie, alta”, roman pentru care autoarea a primit Premiul Booker în 2019, în colecția Corint Fiction (traducere de Adina Ihora) , coordonată de Ana Antonescu, „Manifest. Despre cum să nu renunți niciodată” (traducere de Andreea Călin) este relatarea intimă și curajoasă a felului în care Bernardine Evaristo a reușit să scrie istorie.
De la copilăria marcată de rasism, până la descoperirea artelor teatrale, de la înființarea în anii 1980, în Regatul Unit, a primei companii teatrale p