pentru comenzi mai mari de 200 lei
-
Dacă e miercuri, e momentul de istorie Corint, pe care nu-l ratăm niciodată, nici măcar în primele zile ale anului, când abia ne dezmeticim după revelion. De data aceasta ne vom îndrepta atenţia asupra lui Ciprian Porumbescu, marele compozitor pe care considerăm c-ar trebui să ni-l amintim mereu şi nu doar în anul centenar, care tocmai s-a încheiat.
Şi vă propunem să ne amintim de Ciprian, mai ales aşa cum îl putem vedea prin paginile acestui jurnal: un tânăr exuberant și plin de viață, de voioșie și de umor, despre care strănepoata lui spune că „dacă ar trăi în zilele noastre, sigur ar fi un influencer”.
Aşadar, miercuri, 3 ianuarie 2024, de la obişnuita oră 19.00, la ediţia a 15-a a Clubului de Istorie Corint vă invităm să urmăriţi discuţia emoţionantă purtată de Simona Preda, istoric, Brand Manager Corint,
-
Cu inimile pline de recunoștință și calde mulțumiri, dorim să ne adresăm vouă, cititorilor noștri dragi, la finalul acestui an deosebit, 2023. Suntem profund mișcați de prezența voastră constantă și de sprijinul vostru necondiționat, care ne-a însoțit în fiecare pagină a acestei călătorii editoriale.
Pe parcursul acestui an, am muncit din greu pentru a vă oferi nu doar cărți, ci adevărate comori literare, istorice și educaționale, care să vă însoțească în aventura cunoașterii. Am înțeles nevoile și dorințele voastre, și am ales să ne dezvoltăm în mod corespunzător. Am creat zeci de audiobookuri și sute de e-book-uri care să vă însoțească oriunde mergeți, pentru că vă respectăm stilul de viață dinamic.
În 2023, prin numeroasele noastre lansări de carte și prin participarea la aproape târgurile de pro
-
În fiecare miercuri e timpul pentru obișnuita noastră incursiune în trecut. Așadar, vă așteptăm, miercuri, 27 decembrie, de la ora 19.00, la ediția a 14-a a Clubului de Istorie Corint!
De data aceasta ne-am gândit să analizăm începuturile globalizării. Pentru mulți, acest fenomen pare de istorie recentă, însă se pare că a început de fapt prin anul 1000. Pe acest subiect, avem privilegiul să vă prezentăm o discuție fascinantă între doi respectați istorici, Andrei Pogăciaș și Marian Coman, pornind de la cartea „Anul 1000. Exploratori, negustori și începutul globalizării” de Valerie Hansen.
Cartea explorează o epocă în care creștinismul se extindea, Imperiul Bizantin își începea declinul, iar Califatul musulman domina comerțul cu sclavi și aur. În acest context, vikingii deschid drumuri spre noi orizonturi, conectând popoarele dincolo de Atlantic cu Europa, Asia și Africa.
-
Chiar dacă toți suntem în febra goanei după cadouri de Crăciun, noi ne respectăm promisiunea de a vă aduce în fiecare miercuri un crâmpei de istorie.
✈️ Așadar vă așteptăm miercuri, 20 decembrie 2023, de la obișnuita oră 19.00, la ediția a 13-a a Clubului de Istorie Corint, în care vom explora o pagină fascinantă din istoria aviației românești pornind de la cartea Romanticii. Piloții Majestății Sale, scrisă de Bogdan Șerban-Iancu. Ne vom lăsa purtați în vâltoarea celui de-Al Doilea Război Mondial, urmărind poveștile extraordinare ale trei aviatori români legendari: bombardierul Dan Stoian și piloții de vânătoare Ioan DiCezare și Ion Dobran.
✨ Istoricii Simona Preda, Brand Manager la Corint, și Sorin Turturică, coordonator Corint Istorie, ne vor ajuta să explorăm incredibilele povești
-
Editura Corint și Librăria Diverta Lipscani (str.Lipscani, nr.30-34) vă invită marți, 19 decembrie 2023, începând cu ora 18:30, la un eveniment prilejuit de apariția albumului „Mănăstirea română. Sărbătorind comunitățile spirituale ale României” (ediție bilingvă).
Alături de ASR Principesa Sofia a României participă Cristina Bogdan, decan al Facultății de Litere, UB și Vlad Eftenie – arhitect, fotograf.
Moderator: Simona Preda, brand manager al Editurii Corint. Evenimentul se va încheia cu o sesiune de autografe.
Ne-ar face o deosebită plăcere să fiți alături de noi la acest eveniment care închide seria întâlnirilor noastre cu publicul de anul acesta. Vă rugăm să ne transmiteți răspunsul dvs. p
-
Salutări, pasionaţi ai istoriei!
Suntem copleșiți de entuziasmul vostru și vă mulțumim pentru sprijinul constant pe care-l acordaţi podcastului nostru #BineDeStiut, care nu vă oferă doar lecții de istorie, ci și poveşti captivante despre putere, dragoste şi trădare!
Am văzut că sunteţi interesaţi de marile dinastii ale lumii, aşa că miercuri, 13 decembrie 2023, de la ora 19.00, vă invităm să pătrundeți în lumea enigmatică, plină de splendoare, dar şi tragică, a Romanovilor, alături de Simona Preda, Brand Manager Corint, şi invitaţii săi, istoricii Sorin Cristescu şi Sorin Turturică.
Preț de aproape trei secole, această familie a condus Rusia, transformând-o într-un imperiu vast și un actor principal pe scena mond
-
Salutări, entuziaști ai istoriei!
Suntem copleșiți de cât de mulți ne urmăriți și vă mulțumim că ne sunteți alături! Aproape că ne simțim ca și cum am fi stăpânii lumii!
Dar cum poți deveni stăpânul lumii? Iată o chestiune care i-a preocupat pe mulți suverani. O singură familie a fost însă aproape de a găsi răspunsul: Habsburgii. O dinastie fascinantă și în cele din urmă tragică, aflată timp de 1000 de ani la conducerea unui imperiu unde soarele nu apunea niciodată și care se întindea din Peru până în Filipine.
Despre această dinastie, dar și despre cum au construit și apoi pierdut un imperiu, vorbesc în ediția a 12-a a Clubului de istorie Corint istoricii Andrei Pogăciaș și Sorin Turturică, miercuri, 6 decembrie 2023, de la ora 19.00.