9 cărţi pe care să le faci cadou de Crăciun

Un cadou multifațetat, care să presupună și cunoaștere, și răsfăț, și odihnă, și învățare, și descoperire, dar și întâlnire tihnită, savurată pe îndelete și împărțită cu apropiații. Cartea e toate aceste lucruri – e și echilibru, și dinamică, și relație care crește, și bornă statornică în parcursul personal.

E motivul pentru care am pus la cale o listă de nouă cadouri cu potențial de surpriză și resurse consistente de bucurie, pentru toți cititorii pasionați, nehotărâți sau în devenire.

Nouă povești, nouă moduri de a despacheta speranță și splendoare epică, nouă zile de sărbătoare, nouă colecții de voci narative.

  1. Secretele Palatului. Viața privată a Casei de Windsor, de Tina Brown, Corint Istorie. New York Times o situează între cele 100 de cărți must read din 2022. Prinți, prințese și capete încoronate defilează prin paginile Tinei Brown cu metehnele și momentele lor de glorie, își dezvăluie slăbiciunile și sunt descriși în detaliu de surse cât se poate de apropiate de Casa Regală Britanică. – Insert video Tina Brown
  2. Portocale pentru Crăciun. Dincolo de Zidul Berlinului, de Margarita Morris, Corint Fiction. O ficțiune istorică despre o familie separată de infamul zid, care încearcă să se reunească în ciuda poliției politice și a riscurilor pe care le presupune planul lor temerar: construirea unui tunel pe sub Zidul Berlinului. Roman distins cu Amazon Breakthrough Novel Award.
  3. Ultimul Crăciun la Paris, de Hazel Gaynor și Heather Webb, Leda Bazaar. Un love story epistolar, desfășurat pe durata Primului Război Mondial, despre care protagoniștii speră că se va încheia „până la Crăciun”. „O poveste emoționantă și plină de sinceritate despre dragoste și curaj.” Library Journal
  4. Fugi, Rose, fugi! de Dolly Parton și James Patterson, Leda Bazaar. Ce se întâmplă când un superstar ca Dolly Parton și un autor de bestsellere ca James Patterson pun la cale un thriller? O poveste plină de muzică și situații limită, care va deveni în curând un film Sony Pictures produs de Reese Witherspoon, Dolly Parton și James Patterson, cu Dolly Parton în rolul principal!
  5. Fiica întunericului, de Katherine și Elizabeth Corr, CorinTeens. Un fantasy cu puternice rădăcini în mitologie, mixat cu o poveste de dragoste absolut incandescentă. „O poveste fantasy delicios de întunecată, periculos de incitantă și absolut captivantă de la două zeițe ale cuvintelor.” Sinéad O’Hart, autoarea romanului The Eye of the North.
  6. Jeleu. Cum am devenit superstar, de Jo Cotterill, Corint Junior. Autoarea bestsellerului Lămâi, cărți și prieteni pariază de data aceasta pe o eroină atipică, Angelica, și pe modul ei original de a lupta cu tachinările de la școală. E o lectură pentru toți copiii mai mari de 8 ani, care vor descoperi în această carte curajul de a fi autentici, indiferent de cât sunt de puternice presiunile sociale.
  7. Aritmetica sunetelor. Muzica pe care nu o înveți la școală, de Ana Maria Rusu, Corint Educaţional. O carte fenomen în care elevi, profesori și părinți descoperă spectacolul muzicii ca resort existențial. O lucrare semnată de un profesor MERITO cu o comunitate contaminată de bucuria de a cânta și de a vorbi despre muzică, pedagogie și inovație educațională.
  8. Cum să nu-ți pierzi cumpătul. Ghid practic pentru a deveni un părinte (mai) calm, de Carla Naumburg, Corint pentru Părinţi. O nouă apariție Corint pentru Părinți care antrenează răbdarea ca mecanism de reziliență important în relația părinte-copil. Potrivită tuturor celor care vor să devină părinți mai empatici, mai atenți, mai buni.
  9. Cartea curajului și a candorii. Ce afli despre viață din îndrăznelile bunicului Radu și din caietul secret al bunicii Ana, de Ana și Filip Lucian Iorga, Corint Istorie cu Blazon. Poate una dintre cele mai frumoase călătorii în lumea de acum 100 de ani. Scrisori, fotografii, rețete și ceșcuțe de porțelan explorate cu duioșie, dar și cu rigoarea istoricului și a documentaristului.

 

Vă așteptăm pe site-ul edituracorint.ro și în librăriile partenere să umplem împreună sania lui Moș Crăciun!