pentru comenzi mai mari de 200 lei
-
Salutări, prieteni dragi ai podcastului nostru #BineDeȘtiut!
Astăzi este 26 ianuarie, zi în care decenii întregi am fost obligați să-l sărbătorim pe „Conducătorul Suprem”, dictatorul Nicolae Ceaușescu. Dar știați că data lui de naștere din Registrul Stării Civile este, de fapt, 23 ianuarie? Dar că, în contradicție cu teroarea cu care au tratat poporul, în privat Elena și Nicolae erau sensibili și chiar iubitori?
În episodul de astăzi, 26 ianuarie 2024, de la ora 19.00, ne-am propus să ridicăm cortina și să pătrundem în culisele vieții private a cuplului Ceaușescu, să dezvăluim fațetele lor umane. Pe lângă discuții despre politica lor, Simona Preda, Brand Manager Corint, și invitații săi, istoricii Mihai Burcea și Florin-Răzvan Mihai, vor explora relația lor ca soț și soție, dar și ca părinți.
„A fost o dragoste de la început până la sfârșit, asta e indubitabil, din toate mărturiile celor care i-au cunoscut”, spune istoricul Mihai Burcea.
În ciuda puterii și luxului în care trăiesc, comportamentul
-
Salutări, entuziaști ai momentelor de cumpănă ale istoriei!
Este miercuri, ziua noastră preferată, când vă invităm să deschidem împreună pagini vii ale istoriei. De această dată, într-o ediție specială a Clubului de Istorie Corint, miercuri, 24 ianuarie, de la ora 19,00, vă propunem o incursiune în culisele unui eveniment care a schimbat destinul unei națiuni: Mica Unire de la 24 ianuarie 1859. Dar în loc să ne concentrăm pe evenimentele bine cunoscute, vom arunca o privire mai apropiată asupra omului din centrul acestui vârtej istoric – Alexandru Ioan Cuza.
Într-o lume guvernată de superputeri și interese străine, Mica Unire a fost o adevărată demonstrație de voință și inteligență politică. Nu doar că a reușit să unească două principate sub același domnitor într-un context internațional tensionat, dar a și deschis calea pentru reformele profunde care au pus bazele statului român modern.
Însă cine este Cuza și de ce a fost ales? Până la acel moment, nu era o figură importantă, iar forțele
-
Dragi pasionați de istorie,
E miercuri din nou, așa că am pregătit momentul nostru special de istorie cu care v-am obișnuit deja. De această dată, am ales să vorbim despre o latură mai puțin cunoscută a sângerosului tiran Iosif Visarionovici Stalin... aceea de bibliofil.
Poate nu vă vine să credeți că un om atât de crud putea iubi atât de mult cărțile! Și noi am fost surprinși să aflăm că își fixase o normă de lectură de 300 de pagini pe zi și că avea aproximativ 25 de mii de cărți.
Așadar, miercuri, 17 ianuarie 2024, de la obișnuita oră 19.00, dăm play ediției cu numărul 16 a Clubului de istorie Corint, în care istoricii Simona Preda, Brand Manager Corint, și Sorin Turturică, coordonator Corint Istorie, deschid pagini neașteptate din viața unuia dintre cele mai controversate personaje ale istoriei – Iosif Visarionovici Stalin.
Vorbim despre omul Stalin și obiceiurile lui de lectură așa cum le-a dezvăluit Geoffrey Roberts, care a studiat colecția privată de peste 400 de volume
-
De ce și de când 15 ianuarie
În fiecare an, începând din 2011, data de 15 ianuarie este declarată - prin lege - Ziua Culturii Naționale. Sărbătoarea a fost aleasă pentru a marca ziua de naștere a poetului național Mihai Eminescu. Poet, prozator și jurnalist, Mihai Eminescu este considerat cea mai cunoscută și influentă personalitate din cultura română.
Ce este cultura națională
Culturile naționale au rădăcinile în valorile dobândite ce se transmit din generație în generație. Cultura română este bogată și diversificată. Ea reprezintă punctul de convergență dintre culturile a 3 regiuni (Europa Centrală, Europa de Est și Peninsula Balcanică), fără a fi absorbită de niciuna dintre acestea. Identitatea culturii naționale s-a format în straturi, de-a lungul secolelor, reflectând culturile populațiilor cu care locuitorii de aici au împărțit teritoriul României de astăzi.
Cultura modernă resimte o puternică influență occidentală, în special din zonele franceză și germană, însă cea contemporană
-
Salutări, pasionaţi ai istoriei!
Suntem încântați de entuziasmul și interesul vostru constant pentru podcastul nostru #BineDeStiut, o sursă nu doar de lecții de istorie, ci și de povești emoționante despre putere, curaj și sacrificiu! Şi vă mulțumim pentru că sunteți alături de noi în această călătorie fascinantă prin timp!
Sperăm că v-ați obișnuit deja că miercurea e momentul de istorie Corint. Așadar, miercuri, 10 ianuarie 2024, de la ora 19.00, vă invităm la explorarea unei pagini remarcabile din istoria României: întoarcerea armelor împotriva Germaniei naziste și abdicarea Regelui Mihai I.
Acestea sunt două momente istorice cruciale care au fost distorsionate pentru foarte mult timp. Zeci de ani, manualele de istorie au lăudat momentul 23 August ca fiind o realizare a comuniștilor, care de altfel au organizat anual parade grandioase ca să mențină ideea vie în mintea românilor. Dar adevărul este diferit. Regele Mihai, ajutat de toate partidele politice de la acel moment, a orchestrat
-
La început de an, sperăm că privirile pasionaților de lectură se îndreaptă cu nerăbdare către orizontul editorial. Aşadar, cu deosebit entuziasm, vă oferim acum o scurtă incursiune în viitor şi vă prezentăm cele mai așteptate 24 de titluri ce vor fi publicate la Editura Corint în anul 2024. Pentru toate celelalte, stați aproape de noi pe blog, pe Facebook, Instagram, TikTok și Youtube.
Haideţi să începem cu ficțiunea, pentru că în povești evadăm, poveștile vindecă și din povești învățăm. Pregătim călătorii captivante în universuri noi și neexplorate, fiecare poveste fiind o aventură în sine.
Rețete cubaneze pentru o inimă frântă (A Cuban Girl's Guide to Tea and Tomorrow) de Laura Taylor Namey, CorinTeens
Un roman cald și înduioșător despre cum să îți faci prieteni, să te lași în voia iubirii, chiar dacă inima încă îți e plină de suferință, despre curajul de a renunța la ce îți face rău, dar și despre savuroasa gastronomie cubaneză! Buen provecho!
Reapariția lui Rachel Price