pentru comenzi mai mari de 200 lei
-
Salutare, pasionați ai istoriei!
E iarăși miercuri și vă așteptăm, ca de obicei, la momentul de istorie Corint. În ediția de astăzi, 28 februarie 2024, ora 19.00, a Clubului nostru de istorie, vorbim despre comorile ascunse în arhivele private, în casele urmașilor celor care au făcut istoria.
Pornind de la volumul „De la Stalingrad, cu dragoste. Jurnalul lui Petre Sava, medic militar pe Frontul de Est (1942) și jurnalul soției sale, Luiza”, Simona Preda, Brand Manager Corint, și Filip-Lucian Iorga, coordonator al colecției Corint Istorie cu Blazon, discută despre importanța studierii acestor mărturii personale, complexe, care palpită de viață.
Cartea conține un jurnal scris la cald, chiar în timpul războiului, plin de reflecții personale și de detalii inedite, originale, suprapunând rapoartelor militare ale evenimentelor o viziune personală, a cuiva care a participat activ la efortul de război. Completat în oglindă de însemnările casnice ale soției, versiunea acelei părți a familiei
-
«...Îi am în vedere pe toți aceia care cred că mama ori tata, dacă nu ambii părinți le-au distrus viitorul. Dar mai ales, pe părinții frustrați sau nefericiți că nu sunt ascultați, onorați sau mândri de copiii lor»
Lavinia Betea, Prințesele roșii
Editura Corint vă invită la evenimentul de lansare a cărții „Prințesele roșii”, cel mai recent volum al Laviniei Betea, autoare recunoscută pentru activitatea de cercetare în istoria recentă a comunismului.
Lansarea va avea loc joi, 7 martie, de la ora 19:00, la Muzeul Comunismului din Centrul Vechi (cu intrarea de pe strada Soarelui nr. 1). Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări aici.
Invitați să vorbească despre noua apariție editorială:
- Stelian Tănase - istoric și scriitor
- Sergiu Andon – ziarist și scriitor
- Nadine Vlădescu – jurnalist senior TVR
- Dinu Angelescu - primul soț al Zoiei Ceaușescu
Moderator: Florin-Răzvan Mihai - coord. Corint Istorie Autori Români
„Prințesele Roșii” oferă o explorare
-
Bun regăsit, pasionați ai istoriei și ai poveștilor bine spuse!
Astăzi e din nou miercuri, deci, așa cum sperăm că știți deja, este momentul de istorie Corint. Suntem deosebit de încântați și vă mulțumim că urmăriți în număr atât de mare podcastul nostru #BineDeStiut, o sursă nu doar de lecții de istorie, ci și de povești emoționante despre putere, curaj și sacrificiu!
În episodul de astăzi, 21 februarie 2024, de la ora 19.00, am ales o temă deosebit de importantă pentru vremurile pe care le trăim: antisemitismul, extremismul și discursul urii. Trebuie să ne afundăm în trecut și să învățăm să citim semnele chiar și când nu par evidente, mai ales că traversăm o perioadă în care se întrevede pericolul ascensiunii unor formațiuni extremiste sau cu tentă extremistă în lume.
Și unde am putea găsi cele mai potrivite lecții pentru a înțelege astfel de lucruri dacă nu în studierea Holocaustului?
Cultivarea memoriei și învățarea toleranței, ca exercițiu de sinceritate, sunt forme de asumare a
-
Atât de multe cărți disponibile și atât de puțin timp pentru a le parcurge pe toate! Există numeroase cărți de dragoste care au devenit clasice și sunt considerate esențiale pentru iubitorii genului romantic. De la romanele de dragoste clasice care aduc în atenție încercările iubirii, până la cărțile scrise de autori contemporani și care tratează iubirea neconvențională, editura Corint are în portofoliu o varietate de povești de iubire apreciate pentru calitatea scrierii și modul de abordare a subiectului romantic, care așteaptă să fie descoperite!
Rivali divini (vol. 1 din seria Scrisori fermecate)
"Rivali divini" se remarcă în genul fantasy romantic prin abordarea unui context inedit și complex. Rebecca Ross aduce în prim-plan doi tineri jurnaliști, care, în ciuda rivalității lor profesionale, descoperă o atracție irezistibilă unul față de celălalt, susținută de o conexiune magică. Aceștia sunt, însă, prinși în mijlocul unui război înfocat între zei, o luptă ce le va testa curajul și
-
Moto:
«...în ce măsură se poate spune despre cineva că „are” o bibliotecă, că este posesorul, proprietarul unei biblioteci, fie ea şi personale?» (Bogdan Ghiu, Misterele Bibliotecii, Liternet 2020)
Lansarea cărții Secretul bibliotecarei este un excelent prilej de a conversa pe tema Biblioteca - spațiu de trăit, vineri, 16 februarie, de la ora 19:00, la Cărturești Carusel, alături de specialiști aflați în dublă ipostază: cititori pasionați și profesioniști în mânuirea cuvintelor.
Invitați:
- Roxana Dumitrache – feministă
- Bogdan Ghiu - scriitor
- Nona Rapotan - editor
- Ana Antonescu – coord. Corint Fiction
Moderează: Simona Preda - brand manager Editura Corint
Biblioteca a fost mereu un loc plin de mister, de povești, un loc intim, dar și foarte populat cu emoții. „Un spațiu cu totul privat, care mă cuprindea și mă oglindea totodată“, scria Alberto Manguel.
Biblioteca este și o relație, nu doar un loc. Legătura ei cu spațiul geografic, cu timpul și contextul istoric în care este alcătuită