Cum să trăiești ca un victorian. O zi din epoca reginei Victoria

Discount 57,68 lei Preţ standard 76,90 lei
Numai 939 ramase
SKU
BOK.0969

Lăudată de specialiști, Cum sa trăiești ca un victorian este un ghid fermecător pentru cei curioși peste măsură, „cea mai ieftină mașină a timpului pe care o veți găsi” (NPR).

Una dintre cele mai bune cărți ale anului, în opinia National Public Radio (NPR)

Lăudată de specialiști, Cum să trăiești ca un victorian este un ghid fermecător pentru cei curioși peste măsură, „cea mai ieftină mașină a timpului pe care o veți găsi” (NPR). Istorisindu-ne propriile aventuri într-un mediu care a recreat condițiile de trai din vremea reginei Victoria, autoarea se oferă să ne fie călăuză într-o călătorie în secolul al XIX-lea. În această lucrare încântătoare, bogată în ilustrații, Ruth Goodman descrie activitățile de peste zi ale locuitorilor, din zori și până-n seară, și „îi înfățișează pe victorieni drept supraviețuitorii plini de curaj” (New Republic) ai celei mai fascinante perioade din istoria britanică. Volumul lui Ruth Goodman despre viața victorienilor „te pune în pielea personajelor acelei lumi” (The New Yorker).

 

„Excelent documentata carte a lui Ruth Goodman îi umple de uimire pe cititori prin aventurile ei, o adevărată «istorie trăită». Acest ghid minunat dezvăluie trăsăturile vieții cotidiene ale oamenilor de rând, în perioada unor uriașe prefaceri sociale, și reușește să prezinte «o istorie mult mai intimă, mai personală».” Publishers Weekly

„Zguduitoare, captivantă, minunată.” Clive Anderson, BBC Radio 4

„Ușor de citit, adesea amuzantă, uneori înspăimântătoare.” Revista Who Do You Think You Are?

„Atentă la orice detaliu, autoarea experimentează totul, purtând corset și încercând leacuri băbești. De dragul cercetării, «a luat-o pe calea chinuitoare a înfometării, bolilor, suprasolicitării și exceselor». Printre cele mai tulburătoare pasaje sunt cele despre copii muncind mai mult decât adulții din vremurile noastre, uneori în medii periculoase și înfricoșătoare, cu stomacurile goale. Chiar dacă este adesea amuzantă, cartea abordează cu multă seriozitate suferința acestor copii și a familiilor lor.”  Kate Tuttle, Boston Globe

Informaţii suplimentare
Autor

Ruth Goodman

Traducător Adriana Bădescu
Imprint Corint Istorii Urbane
Data apariției Octombrie 2023
Copertă Softcover
Nr. pagini 432
Format 15 x 22 cm
ISBN 978-606-088-156-8
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Cum să trăiești ca un victorian. O zi din epoca reginei Victoria
Rating-ul tău

Ruth Goodman (n. 1963, la Cardiff) este istoric, prezentatoare TV și autoare. Specializată în istoria modernă timpurie, a prezentat o serie de filme documentare realizate de BBC (Victorian Farm, Victorian Pharmacy, Edwardian Farm, Tudor Monastery Farm, Wartime Farm, Wartime Farm Christmas, Secrets of the Castle, Full Steam Ahead). A fost consultantă la Victoria & Albert Museum. A participat la Celebrity Masterchef (2011). A prezentat părți din serialul Inside the Factory, difuzat la BBC (începând din 2015). Împreună cu frații Rob și Dave Nicholson, în 2022 a fost protagonista unui serial difuzat în trei părți la Channel 5, A Farm Through Time, care arată cum au evoluat de-a lungul vremii tehnicile agricole.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top