Grupul Editorial Corint

Grupul Editorial Corint e una dintre cele mai importante forțe de pe piața de carte din România, cu un portofoliu care acoperă zone editoriale diverse, de la istorie la carte școlară și de la ficțiune la non ficțiune. Încă de la început, din 1994, efortul permanent de a selecta și de a publica în regim de sincronicitate cu dinamica internațională lucrări relevante în cele mai importante domenii ale experienței omenești e susținut de specialiști reputați, de traducători de elită și de editori cu o experiență incontestabilă.

Cu o echipă tânără, interesată de cunoaștere și de rafinarea propriilor perspective, Grupul Editorial Corint își extinde în permanență ariile de interes. Credem în cuvântul scris ca punct de întâlnire al opiniilor divergente, în cultură ca spațiu al toleranței și al deliciului intelectual, în conversație ca rezolvare autentică a seismelor ideologice.

Departamentul de istorie este vârful de lance al grupului editorial, cu patru direcții distincte de dezvoltare (Istorie, Istorie Autori Români, Istorie cu blazon și Istorii urbane).

Misiunea culturală a grupului pe componenta cărților de istorie are două dimensiuni: una de recuperare, sincronizare a unor lucrări valoroase ale autorilor străini despre evenimente, procese și epoci istorice (inclusiv din domeniul istoriei recente și imediate), alta de promovare a autorilor români.

Prin Corint Junior, Corint Educațional, Corinteens și Leda Edge ținem aproape un public tânăr, în continuă creștere, fapt care ne motivează să explorăm zone și interese noi, hibridizări de domenii și formule creative din ce în ce mai provocatoare.

Realitățile lumii în care trăim ne obligă să exersăm o privire proaspătă și lucidă cu privire la viitor, teritoriul prin excelență al imprintului Corint Future.

Inovația alimentată de tradiție și de repere solide în cunoașterea istoriei literare e fundamentul imprintului Corint Clasici ai Literaturii. Prin colecția Corint Fiction rămânem conectați la cele mai noi și mai provocatoare tendințe literare contemporane, de la romanul clasic la explorări experimentale de tipul fusion fiction.

Credem în eclectism și într-o selecție premium de titluri ca elemente definitorii ale locului nostru în lumea editorială, unde ne propunem să fim un reper stabil, însă nu static. Continua diversificare a intereselor publicului cititor, generarea unui veritabil context educațional și descoperirea principalelor curente de gândire și de creație ale autorilor momentului rămân priorități și misiuni pe care ni le asumăm cu bucurie, cu responsabilitate și cu conștiință.

Vă așteptăm să citim și să construim împreună spații de cunoaștere autentică, să ne îmbogățim bibliotecile interioare și exterioare, să explorăm noutatea cu ochiul rafinat al cunoscătorului!

 

 

Back to Top