Editura Corint, HISTORY Channel România și Press Hub vă dău întâlnire la o nouă ediție specială exclusiv online, centrată în jurul evenimentelor recente din Israel, vineri, 27 noiembrie, de la ora 20.00.

Am invitat specialiști în Orientul Mijlociu să ajute să înțelegem de unde a pornit acest conflict, dar mai ales cum ar putea evolua în continuare.

 

❓ Ce soluții se întrevăd? E un război ideologic sau unul clasic pentru teritorii? Știa sau nu știa Mossad-ul că Hamasul se pregătește să atace?

❓ Cum mai trăiesc oamenii simpli din Gaza? Dar cei din Israel? Ce se întâmplă cu refugiații? De ce nu vor alte țări să-i primească?

❓ Ce efecte are acest război asupra restului lumii? Există riscul extinderii conflictului și spre alte țări din regiune? Influențează luptele din Ucraina? Dar economia restului lumii?

 

La toate acestea încearcă să răspundă invitații noștri:

  • Ovidiu Raețchi, istoric, scriitor, specialist în Orientul Mijlociu, și directorul Centrului Euro-Atlantic Pentru Reziliență
  • Cătălin Gomboș, jurnalist, scriitor, corespondent de război în Orientul Mijlociu, redactor-șef Veridica

Discuția este moderată de Simona Preda, istoric, Brand Manager Corint

 

Dezbaterea se transmite live pe paginile de Facebook Editura Corint, Corint Istorie, PressHubRomania, HistoryChannelRomania, precum și pe canalul de Youtube Editura Corint.

 

Editura Corint a publicat de-a lungul timpului numeroase volume în care specialiștii încearcă să explice faptele din trecut, pentru a putea înțelege mai bine prezentul. Găsiți aici o parte dintre aceste titluri: