Dr. Cristian Presură este nominalizat la categoria Educaţie, la Gala Radio România, care premiază Excelenţa

Cu deosebită bucurie şi mândrie vă informăm că Dr. Cristian Presură, autorul manualului Corint de Fizică pentru clasa a VI-a, declarat câştigător la licitaţia din acest an organizată de Ministerul Educaţiei, este nominalizat la categoria Educaţie, la Gala Radio România, care premiază Excelenţa.

Radio România sărbătorește cei 95 de ani de existență printr-un eveniment excepțional. Gala Radio România celebrează performanța, pe 1 noiembrie 2023, începând cu ora 17:00, la Sala Radio din București, Strada General Berthelot 60-64.

De la Cultură și Arte, Educație, Inovare și Științe, Multiculturalitate, Sănătate, Mediu, la Campanii Sociale, Inițiative Locale, Tradiții și Folclor, Antreprenoriat, Sport și Ambasadorii României, fiecare categorie va onora contribuțiile semnificative în acel domeniu.

 

 

Autorul Corint, Dr. Cristian Presură, a fost nominalizat la categoria Educaţie pentru eforturile sale de promovare a fizicii într-un mod accesibil pentru publicul larg.

Cristian Presură, coordonator al colectivului de autori ai manualului Corint de Fizică pentru clasa a VI-a, este doctor în fizică (doctorat obținut la Universitatea Groningen, Olanda). A lucrat la Institutul de Fizică Atomică, apoi a devenit cercetător la compania Philips, Olanda. Autor al numeroase lucrări publicate în reviste de specialitate (Physical Review B, Physical Review Letters și Science), al unor cărți și brevete de invenție. Are o activitate intensă de popularizare a științei în limba română, scriind articole pentru ziare, reviste și televiziune.

 

 

Colectivul de autori coordonat de dr. Cristian Presură propune un alt mod de predare, mai apropiată de elev.

 

Fizica poate fi fascinantă dacă pornește de la experiment, de la mirarea autentică a copiilor în fața fenomenelor fizice. Profesorul trebuie să le dea elevilor posibilitatea să le înțeleagă pornind de la lucrurile simple care îi înconjoară, spun dr. Cristian Presură, autorul manualului de fizică pentru clasa a VI-a, şi Claudiu Tănăselia, autorul volumului Cu ILIE prin galaxie. Carte de astronomie, de asemenea avizat de Ministerul Educaţiei.