Clubul de istorie Corint #19: Prințesele roșii. Discuție cu autoarea Lavinia Betea

Salutare, iubitori ai trecutului și ai poveștilor bine scrise!

Sperăm că și voi așteptați ziua de miercuri cu aceeași nerăbdare ca și noi, pentru că este din nou momentul de istorie Corint. Și pentru că se apropie Ziua Internațională a Femeii, am ales să vorbim, miercuri, 6 martie 2024, de la ora 19.00, despre câteva figuri feminine, fiicele unor notorii dictatori comuniști: Ceaușescu, Dej, Pauker, Brejnev și Stalin.

Simona Preda, Brand Manager Corint, împreună cu Lavinia Betea, autoarea cărții „Prințesele Roșii”, vă vor conduce în intimitatea puțin cunoscută a liderilor comuniști, aruncând o privire asupra eșecurilor lor ca părinți, în timp ce încercau să modeleze „omul nou” în statele pe care le-au condus.

Deși comunismul promova la început ideea de libertate absolută și de egalitate totală în drepturi între femei și bărbați, acești dictatori au avut atitudini și comportamente total opuse în propriile familii:

  • Lica Gheorghiu și Zoia Ceaușescu nu au fost lăsate să-și întemeieze familii cu bărbații pe care-i iubeau, pentru că tații lor nu-i agreau și au avut grijă să-i înlăture brutal din viețile lor.
  • Lenin a avut o amantă de lungă durată și a trăit într-un fel de triunghi amoros cu ea și soția.
  • Stalin ar fi putut fi acuzat în zilele noastre de pedofilie, iar pe vremea când era în surghiun în Siberia a avut chiar un copil cu o minoră.

Cartea „Prințesele Roșii” este, concomitent, o lecție de istorie, o analiză psihologică și o introspecție în dinamica relațiilor părinte-copil, altfel spus o lectură obligatorie pentru pasionații de istorie și psihologie și - prin extensie - parenting.

Puteți urmări discuția chiar aici.

Ne puteți urmări pe canalul de YouTube al Editurii Corint, pe Spotify, pe blogul nostru, unde veți găsi înregistrarea integrală a discuției și, desigur, pe canalele partenerilor noștri media, History Channel și PressHub.

Alăturați-vă discuției! Comentați mai jos și participați la dialogul nostru! Dați share prietenilor pasionați de istorie!

✅ Abonați-vă pentru mai multe discuții captivante și activați clopoțelul pentru notificări!

▶️Podcast #BineDeStiut https://www.youtube.com/@EdituraCorint1/podcasts

▶️Clubul de Istorie Corint https://bit.ly/ClubIstorie

Ne puteți scrie oricând la podcast@edituracorint.ro și vă puteți abona la newsletterul nostru special pentru pasionații de istorie, aici https://www.whiteimage.biz/corint/2022/no87/

Ne găsiți și pe blog: https://edituracorint.ro/blog/category/podcast

Găsiți cartea în toate librăriile fizice și online din țară, dar și aici: