Partea lor de adevăr

Discount 65,93 lei Preţ standard 87,90 lei
Numai 964 ramase
SKU
BOK.1047

Partea lor de adevăr este, practic, o istorie a comunismului românesc, prezentată prin mărturiile unora dintre cei mai importanți actori ai lui.

Volumul Partea lor de adevăr reunește convorbirile înregistrate și redactate, pe parcursul a opt ani (1993–2001), cu trei dintre liderii comuniști proeminenți ai României: Ion Gheorghe Maurer, Alexandru Bârlădeanu și Corneliu Mănescu. Prin micile istorii ale vieții lor, acești foști demnitari sunt martori angajați și personalități adecvate în formarea unor reprezentări ale marii istorii a secolului XX. O epocă densă în schimbări la nivel global, național și individual, prin consecințele Primului și celui de-Al Doilea Război Mondial, instaurarea regimului stalinist, politica internă și externă a României în diversele etape ale Războiului Rece, evoluția societății și a stilului de viață, relația lider-mulțime și așa mai departe.

„Deși n-au conviețuit cu grupul comuniștilor din închisori coalizat în jurul lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, cei trei au înregistrat o fulminantă ascensiune după război. Au fost folosiți și în schimbul de generații marcat de debutul «epocii Ceaușescu». Apoi s-au poziționat critic față de regimul în care au montat și ei piloni de construcție, Mănescu și Bârlădeanu fiind semnatari ai «Scrisorii celor șase», actul notoriu de disidență de la sfârșitul regimului comunist.” LAVINIA BETEA

Informaţii suplimentare
Autor

Lavinia Betea

Imprint Corint Istorie Autori Români
Gen Istorie, Memorii, jurnale, bibliografii, Politică, Cultură generală
Vârsta +16 ani
Data apariției Aprilie 2024
Copertă Softcover
Nr. pagini 816
Format 16.5 x 22 cm
ISBN 9786060885283
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Partea lor de adevăr
Rating-ul tău
Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top