#BineDeȘtiut S1.E6. | Cuplul Ceaușescu – Mituri și adevăruri

Salutări, prieteni dragi ai podcastului nostru #BineDeȘtiut!

Astăzi este 26 ianuarie, zi în care decenii întregi am fost obligați să-l sărbătorim pe „Conducătorul Suprem”, dictatorul Nicolae Ceaușescu. Dar știați că data lui de naștere din Registrul Stării Civile este, de fapt, 23 ianuarie? Dar că, în contradicție cu teroarea cu care au tratat poporul, în privat Elena și Nicolae erau sensibili și chiar iubitori?

În episodul de astăzi, 26 ianuarie 2024, de la ora 19.00, ne-am propus să ridicăm cortina și să pătrundem în culisele vieții private a cuplului Ceaușescu, să dezvăluim fațetele lor umane. Pe lângă discuții despre politica lor, Simona Preda, Brand Manager Corint, și invitații săi, istoricii Mihai Burcea și Florin-Răzvan Mihai, vor explora relația lor ca soț și soție, dar și ca părinți.

„A fost o dragoste de la început până la sfârșit, asta e indubitabil, din toate mărturiile celor care i-au cunoscut”, spune istoricul Mihai Burcea.

În ciuda puterii și luxului în care trăiesc, comportamentul lor zilnic demonstrează că au rămas până la final „doi oameni de la țară, doi oameni cu porniri atavice, foarte fruști în manifestări, dacă vreți chiar și primitivi”, consideră istoricul Florin-Răzvan Mihai.

Vă invităm, așadar, să aflați mai multe despre pasiunilor celor doi tirani, despre cum se comportau în familie, cum își petreceau timpul liber și vacanțele.

Ne putea urmări, de asemenea, pe canalul de YouTube al Editurii Corint, pe Spotify, pe blogul nostru, unde veți găsi înregistrarea integrală a discuției, și desigur pe canalele partenerilor noștri media, History Channel și PressHub.

Alăturați-vă discuției. Comentați mai jos și participați la dialogul nostru! Dați share prietenilor pasionați de istorie!

✅ Abonați-vă pentru mai multe discuții captivante și activați clopoțelul pentru notificări!
▶️Podcast #BineDeStiut https://www.youtube.com/@EdituraCorint1/podcasts
▶️Clubul de Istorie Corint https://bit.ly/ClubIstorie
Ne puteți scrie oricând la podcast@edituracorint.ro și vă puteți abona la newsletterul nostru special pentru pasionații de istorie, aici https://www.whiteimage.biz/corint/2022/no87/

Ne găsiți și pe blog  https://edituracorint.ro/blog/category/podcast

Producător Gabriela Mitrovici

În speranța că v-am stârnit curiozitatea și doriți să aflați și mai multe despre acest cuplu, găsiți la editura noastră o serie de cărți pe această temă, semnate de istoricul Lavinia Betea.