#BineDeStiut S1.E4 | Saga Romanovilor. Măreţie, intrigi şi tragedii

Salutări, pasionaţi ai istoriei! 

Suntem copleșiți de entuziasmul vostru și vă mulțumim pentru sprijinul constant pe care-l acordaţi podcastului nostru #BineDeStiut, care nu vă oferă doar lecții de istorie, ci și poveşti captivante despre putere, dragoste şi trădare! 

Am văzut că sunteţi interesaţi de marile dinastii ale lumii, aşa că miercuri, 13 decembrie 2023, de la ora 19.00, vă invităm să pătrundeți în lumea enigmatică, plină de splendoare, dar şi tragică, a Romanovilor, alături de Simona Preda, Brand Manager Corint, şi invitaţii săi, istoricii Sorin Cristescu şi Sorin Turturică.  

Preț de aproape trei secole, această familie a condus Rusia, transformând-o într-un imperiu vast și un actor principal pe scena mondială. De la triumfuri grandioase la tragedii sfâșietoare, povestea lor este o tapiserie complexă a istoriei umane. Viața de zi cu zi la curtea Romanovilor era un amestec fascinant de lux fără egal și tensiuni politice ascunse. De la banchete somptuoase la comploturi șoptite în colțurile palatelor, fiecare moment era încărcat de semnificații și consecințe asupra unei întregi naţiuni. 

Vom vorbi despre Alexei, țareviciul hemofilic, a cărui boală a zguduit temeliile dinastiei, despre Țarina Alexandra, care s-a lăsat puternic influențată de Rasputin, misticul enigmatic, despre Nicolae al II-lea, care pare a fi o victimă a generozităţii şi ezitărilor sale, dar şi despre misterul din jurul presupusei supravieţuiri a Anastasiei.  

Aceasta este o invitație să descoperiți măreția și tragediile unei dinastii care a definit o eră. Nu ratați acest episod extraordinar din podcastul nostru #BineDeStiut – o călătorie prin timp și istorie care promite să fie atât educativă, cât și profund emoționantă. 

În speranţa că v-am trezit interesul pentru dinastia Romanov, vă invităm să aflaţi mai multe despre membrii acestei familii din câteva lucrări remarcabile, publicate de editura Corint, care aruncă lumină asupra diferitelor aspecte ale vieții și domniei lor. 

Episodul va fi disponibil de miercuri, 13 decembrie 2023, ora 19.00, pe blogul Editurii Corint, pe canalul de Youtube Editura Corint, dar și pe Spotify, Apple Podcasts, pe Podcastul Google, precum și pe canalele partenerilor noștri media. 

Partener media: History Channel Romania, PressHub 

Blog: https://edituracorint.ro/blog/category/podcast 

Youtube: https://bit.ly/BineDeStiutPodcast 

Spotify: https://podcasters.spotify.com/pod/show/corint 

Abonare newsletter: https://bit.ly/AbonarePodcastBineDeStiut 

E-mail: podcast@edituracorint.ro 

Producător: Gabriela Mitrovici 

#BineDeStiut #podcast #Romanov #corint #Rusia #Anastasia