Clubul de istorie Corint #12: Habsburgii. Ambiția de a stăpâni lumea

Salutări, entuziaști ai istoriei!

Suntem copleșiți de cât de mulți ne urmăriți și vă mulțumim că ne sunteți alături! Aproape că ne simțim ca și cum am fi stăpânii lumii!

Dar cum poți deveni stăpânul lumii? Iată o chestiune care i-a preocupat pe mulți suverani. O singură familie a fost însă aproape de a găsi răspunsul: Habsburgii. O dinastie fascinantă și în cele din urmă tragică, aflată timp de 1000 de ani la conducerea unui imperiu unde soarele nu apunea niciodată și care se întindea din Peru până în Filipine.

Despre această dinastie, dar și despre cum au construit și apoi pierdut un imperiu, vorbesc în ediția a 12-a a Clubului de istorie Corint istoricii Andrei Pogăciaș și Sorin Turturică, miercuri, 6 decembrie 2023, de la ora 19.00.

Așa cum v-am obișnuit deja, discuția pornește de la o carte specială publicată de editura Corint, Habsburgii. Ambiția de a stăpâni lumea, de Martyn Rady. O cronică a politicii la nivel înalt, dar și a vieții de familie, care abordează teme precum religie, crimă, incest, nebunie, sinucidere și asasinat.

Pornind de la origini modeste ca nobili germani de rang inferior, Habsburgii au folosit documente falsificate, genealogii inventate, căsătorii strategice și cuceriri militare în ascensiunea lor surprinzătoare, devenind una dintre cele mai puternice dinastii ale continentului. Până la mijlocul secolului al XV-lea, controlau Sfântul Imperiu Roman, iar până la începutul secolului al XVI-lea, teritoriile lor se întindeau peste continent și chiar dincolo de acesta. Dar în 1918, la sfârșitul Marelui Război, ultima rămășiță a imperiului lor a dispărut.

Prin paginile acestei cărți, veți călători în timp și spațiu pentru a-i cunoaște pe cei mai importanți membri ai Casei de Habsburg. Carol Quintul, Rudolf al II-lea, Maria Tereza și Franz Joseph sunt doar câteva dintre personalitățile surprinse în această cronică inedită, cu bucuriile, tristețile, succesele, eșecurile și tragediile lor. Este o carte despre mărirea și decăderea unei familii de legendă.

Clubul de istorie Corint se transmite live pe paginile de Facebook Editura Corint, Corint Istorie, PressHubRomania, HistoryChannelRomania, precum și pe canalele de Youtube Editura Corint și PressHub.

Puteți urmări discuția chiar de aici:

Parteneri media: History Channel Romania, PressHub

Ne puteți scrie oricând la club.istorie@edituracorint.ro și vă puteți abona la newsletterul nostru special pentru pasionații de istorie, aici https://www.whiteimage.biz/corint/2022/no87/

Cartea se găsește în toate librăriile fizice și online din țară, dar și pe site-ul nostru: