Jurnalul Marii Ducese Olga Romanova

Autor:

Helen Azar

21,90 lei
SKU
BOK.0056

Olga Romanova - martor regal al Revoluţiei ruse

Jurnalul conţine extrase din scrisorile familiei şi memorii ale contemporanilor

Marea Ducesă Olga Romanova avea 22 de ani când a murit, în iulie 1918, ucisă, împreună cu toţi ceilalţi membri ai familiei imperiale, de bolşevici.

Cel mai mare copil dintre cei cinci ai ţarului Nicolae al II-lea şi ai ţarinei Aleksandra, Olga era în vremea relatărilor din jurnal la vârsta măritişului, fiind considerată una dintre cele mai râvnite prinţese ale epocii. Viitorul rege Carol al II-lea al României s-a numărat printre cei mai importanţi pretendenţi ai săi, dar întâlnirea dintre cele două familii regale nu s-a sfârşit cu o hotărâre în privinţa mariajului princiar.

Jurnalul Olgăi Romanova, început în 1905 şi încheiat pe 15 martie 1917, la scurt timp după abdicarea tatălui ei, este o descriere atentă şi plină de candoare a întâmplărilor de zi cu zi din viaţa Marii Ducese.

Un document remarcabil al unei tinere care nu a ales să facă parte dintr-o familie regală şi nu a profitat niciodată de poziţia sa, ci şi-a pierdut viaţa tocmai din cauza a ceea ce reprezenta familia ei.

Informaţii suplimentare
Autor Helen Azar
Traducător Roxana Claudia Olteanu
Copertă Flexicover
Nr. pagini 222
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-8623-42-9
new_isbn 9786068623429
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Jurnalul Marii Ducese Olga Romanova
Rating-ul tău

Helen Azar

AZAR, Helen

Helen Azar a studiat biochimie la State University of New York, Buff alo, şi biblioteconomie la Rutgers University-New Brunswick. În cursul cercetărilor pentru prima ei carte, Helen a vizitat de mai multe ori Rusia şi a lucrat la Fondul de cărţi rare de la Muzeul din Ţarskoe Selo, care deţine colecţia imperială de cărţi. Dată fiind pregătirea ei ştiinţifică şi pasiunea pentru istoria Rusiei, este coautoare a mai multor articole despre identificarea rămăşiţelor ultimului ţar şi ale familiei lui. Russia’s Last Romanovs: In Their Own Words este o a doua carte publicată de autoare în 2013, după Jurnalul Marii Ducese Olga Romanova.

În prezent, Helen Azar lucrează ca bibliotecară la Biblioteca publică din Philadelphia şi face parte din echipele care desfăşoară diverse programe legate de istoria locală.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top