Habsburgii. Ambiția de a stăpâni lumea

Discount 49,99 lei Preţ standard 76,90 lei
Numai 886 ramase
SKU
BOK.0992

Cum poți deveni stăpânul lumii? Iată o chestiune care i-a preocupat pe mulți suverani. O singură familie a fost însă aproape de a găsi răspunsul: Habsburgii. 

Istoricul Martyn Rady spune povestea unei excepționale dinastii și a lumii pe care aceasta a construit-o și apoi a pierdut-o.

Cum poți deveni stăpânul lumii? Iată o chestiune care i-a preocupat pe mulți suverani. O singură familie a fost însă aproape de a găsi răspunsul: Habsburgii. 

Istoricul Martyn Rady spune povestea unei excepționale dinastii și a lumii pe care aceasta a construit-o și apoi a pierdut-o. Având origini modeste, Habsburgii au câștigat controlul asupra Sfântului Imperiu Roman, și-au extins rapid posesiunile, întinzându-se din Ungaria până în Spania și chiar dincolo de Ocean, iar apoi au ajuns să stăpânească părți din Lumea Nouă și din Orientul Îndepărtat.  

Parcurgând paginile volumului de față, vom călători în timp și spațiu pentru a-i cunoaște pe cei mai importanți membri ai Casei de Habsburg. Carol Quintul, Rudolf al II-lea, Maria Tereza și Franz Joseph sunt doar câteva dintre personalitățile surprinse în această cronică inedită, cu bucuriile, tristețile, succesele, eșecurile și tragediile lor. Totodată, vom descoperi cum au influențat politica, diplomația, religia, arta și istoria, nu doar din Europa, ci din întreaga lume. O carte despre mărirea și decăderea unei familii de legendă. 

 

„Această anchetă admirabil sintetizată și excepțional de bine scrisă va fi probabil manualul de istorie într-un singur volum al dinastiei Habsburgilor pentru anii următori.”  Library Journal 

 

„Martyn Rady relatează povestea celei mai mari dinastii a Europei, aflate la conducerea unui imperiu unde soarele nu apunea niciodată și care se întindea din Peru până în Filipine. Descriind un jucător-cheie în istoria lumii timp de aproape 1 000 de ani, Habsburgii reprezintă o cronică a politicii la nivel înalt, dar și a vieții de familie, abordând teme precum religie, crimă, incest, nebunie, sinucidere și asasinat.” SIMON SEBAG MONTEFIORE, autorul cărții Romanovii 

 

„Această sinteză cuprinzătoare oferă o imagine de ansamblu asupra a șapte secole de istorie europeană.” Publishers Weekly 

 

„Rady este un scriitor lucid și talentat... Este imposibil să ne imaginăm o istorie mai erudită și mai incisivă a acestei dinastii fascinante, vulnerabile și, în cele din urmă, tragice.” The Times 

 

Informaţii suplimentare
Autor

Martyn Rady

Traducător Lia Decei
Prefață Matei Cazacu
Imprint Corint Istorie
Data apariției Noiembrie 2023
Copertă Softcover
Nr. pagini 592
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-088-382-1
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Habsburgii. Ambiția de a stăpâni lumea
Rating-ul tău

Martyn Rady (n. 1955) a fost profesor emerit la  School of Slavonic and East European Studies (SSEES), din cadrul University College din Londra, de unde s-a retras în anul 2020. Deține doctorate onorifice la Universitatea Károli Gáspár din Budapesta și la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Specializat în istoria Europei Centrale, a publicat mai multe cărți despre acest subiect, printre care Medieval Buda: A Study of Municipal Government and Jurisdiction in the Kingdom of Hungary (1985), Custom and Law in Central Europe (2003), Resistance, Rebellion and Revolution in Hungary and Central Europe: Comemorating 1956 (2008), The Middle Kingdoms: A New History of Central Europe (2023). 

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top