Lansare de carte: „Charles, Camilla și Diana”, de Jean des Cars

Editura Corint și Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta, nr.38, Bucureşti) vă invită vineri, 5 mai 2023, începând cu ora 18.30, la lansarea cărții „Charles, Camilla și Diana. Dragoste și tragedie în Casa de Windsor” de Jean des Cars, apărută în colecția Corint Istorie, coordonată de Ion M. Ioniță. Titlurile colecției sunt disponibile pe site-ul edituracorint.ro și în librăriile din toată țara.

Invitaţi:

  • Georgeta Filitti, istoric
  • Sandra Gătejeanu Gheorghe, diplomat
  • Ion M. Ioniță, redactor-șef Historia
  • Tudor Vișan Miu, istoric

Moderator: Simona Preda, istoric, Brand Manager Corint

Pentru monarhii din Casa de Windsor, dragostea – de la prima vedere și pentru tot restul vieții – pare să fie o tradiție. În 1971, tânărul Charles a cunoscut-o pe Camilla Shand și a iubit-o din prima clipă, până astăzi. Mama lui, regina Elizabeta a II-a s-a îndrăgostit, încă de la începutul adolescenței, de Philip de Mountbatten, cu care se va căsători mai târziu, când cei doi aveau 21 și, respectiv, 26 de ani.

Cu încă o generație în urmă, ducele de York, viitorul rege George al VI-lea (tatăl Elizabetei și bunicul lui Charles) s-a îndrăgostit rapid de Elizabeth Bowes-Lyon și a cerut-o în căsătorie.

Cartea de față se concentrează asupra celor două relații de lungă durată pe care le-a avut prințul de Wales. Relația cu Diana – o sursă permanentă de tensiune și scandal –, și relația cu Camilla – la fel de afectată de scandal, dar care, atunci când se desfășura departe de ochii presei, era o adevărată binecuvântare pentru Charles.

„Charles, Camilla și Diana” constituie o amplă și spectaculoasă investigație despre pasiune, îndoială, suferință, peseverență, scandal și tragedie, fiind totodată și o introducere pentru un nou capitol în istoria monarhiei britanice, domnia regelui Charles al III-lea. O amplă și spectaculoasă investigație, care îi va surprinde pe cititori.

Jean des Cars, unul dintre cei mai cunoscuți istorici europeni specializați în destinele monarhilor europeni, face o analiză a surselor din ultimele decenii și le interpretează cu obiectivitate. Ne oferă o carte eveniment din paginile căreia aflăm că Diana nu a fost întotdeauna o victimă, iar Camilla nu a fost atît de vinovată pe cât a considerat opinia publică în anii ’90 ai secolului trecut.

Editura Corint a fost clasificată în Categoria A, la capitolul Istorie și studii culturale, de către Consiliul Național al Cercetării Științifice din România.

Evenimentul va fi transmis live pe paginile de Facebook Editura Corint, Corint Istorie și PressHub, și pe canalele de Youtube Editura Corint și PressHub.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Librăria Humanitas de la Cișmigiu și PressHub ca partener media. 

Intrarea este liberă. Vă așteptăm cu drag!