pentru comenzi mai mari de 200 lei
Fizică (lb.maghiară). Manual pentru clasa a VI-a
- 128 pagini
- 20,50 x 26 cm
- Softcover
- Corint Educaţional
- vezi toate detaliile
Cinci motive pentru a alege manualul:
- Elevii cu înclinații practice vor găsi în fiecare lecție experiențe, aplicații și curiozități interesante, întrebări simple − dar relevante − prin care se pot autoevalua. Elevii cu o gândire mai abstractă vor găsi raționamente științifice, formule și demonstrații relevante, probleme rezolvate și propuse spre rezolvare, dar și subiecte complexe de reflecție.
- Manualul se bazează pe ideea că ,,cea mai bună cale de a învăța fizica este făcând fizică”. Suita de investigații propuse în manual la rubrica ,,Experimentează” îi angajează pe elevi în a-și pune întrebări, a descoperi, a da răspunsuri. Astfel totul capătă semnificație pentru ei, provocându-i să aplice noile cunoștințe în alte situații, domenii și în propria lor viață.
- Informațiile transmise contribuie la formarea și dezvoltarea competențelor/aptitudinilor, a abilităților și a atitudinilor prevăzute în programa școlară. Pentru cea mai mare parte a proprietăților fenomenelor fizice sunt propuse experimente simple, care pot fi realizate de elevi cu mijloace ușor de obținut, prezentate explicit, cu întrebări ajutătoare.
- Metodele și instrumentele tradiționale de evaluare (itemii și testele de evaluare) sunt distribuite echilibrat prin raportare la programa școlară. Pentru fiecare domeniu de conținut sunt propuse câte două teste de evaluare care au în proporții egale itemi obiectivi, subiectivi și semiobiectivi, pentru care sunt oferite și modele de rezolvare.
- Manualul conține foarte multe informații legate de fenomene studiate în mai multe ramuri ale științelor naturii (fizică, biologie, astronomie, chimie). Elevii sunt îndemnați să se documenteze singuri pe teme multidisciplinare și să scrie eseuri scurte pe temele respective.
Autor | |
---|---|
Traducător | Bogdan Károly, Pető Mária, Rend Erzsébet, Vörös Alpár István Vita |
Imprint | Corint Educaţional |
Gen | Educațional |
Copertă | Softcover |
Nr. pagini | 128 |
Format | 20,50 x 26 cm |
CRISTIAN PRESURĂ (coordonator) – doctor în fizică (doctorat obținut la Universitatea Groningen, Olanda). A lucrat la Institutul de Fizică Atomică, apoi a devenit cercetător la compania Philips, Olanda. Autor a numeroase lucrări publicate în reviste de specialitate (Physical Review B, Physical Review Letters și Science), a unor cărți și brevete de invenție. Are o activitate intensă de popularizare a științei în limba română, scriind articole pentru ziare, reviste și televiziune.
DANIELA BERCHEZ – profesor gradul didactic I la Colegiul Național „Emanuil Gojdu″ din Oradea, formator „Fizica Altfel″, coordonator județean al grupului de sprijin pentru profesori – în cadrul programului „Fizica Altfel″, formator Centrul de pregătire profesori Oradea – în cadrul programului Samsung Ecosystem for Education Development (SEED), coautor de lucrări dedicate profesorilor.
KÁROLY BOGDAN – profesor gradul didactic I la Liceul Teoretic „Ady Endre” din Oradea, coordonatorul Centrului de Excelență – Fizică din Oradea și inițiatorul Concursului Regional de Fizică și Inventică „Irenaeus”.
PETRONELA ANGELA IOJA – profesor gradul didactic I la Colegiul Național „Vasile Goldiș” din Arad, metodist, membră a Consiliului Consultativ al profesorilor de fizică, formator național și formator CRED, coautor de auxiliare didactice și ghiduri metodologice avizate ME, autor de RED-uri, membră în comisii de organizare a concursurilor și olimpiadelor școlare.
ANETA MIHALCSIK – profesor gradul didactic I la Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici” din Arad, coordonator județean al grupului de sprijin pentru profesori – în cadrul programului „Fizica Altfel”, formator, autor de auxiliare și programe școlare, coautor al manualului de Științe ale naturii pentru clasa a IV-a, responsabil de Cerc Pedagogic și membră în comisii de organizare a concursurilor și olimpiadelor școlare.