Cu ILIE prin galaxie. Carte de astronomie

Discount 57,14 lei Preţ standard 87,90 lei
Numai 1937 ramase
SKU
EDU.528

Lucrarea este avizată de Ministerul Educației prin OM 6433/28.09.2023

Cu ILIE prin galaxie. Carte de astronomie se dorește a fi un ghid pentru copii în care vor descoperi diverse informații despre Pământ și Soare, despre sateliți naturali și artificiali, despre constelații și comete, despre rachete și stații spațiale, despre cum putem ajunge pe alte planete și ce vom găsi acolo.

Lucrarea urmărește îndeaproape și conținuturile programei școlare elaborate de Ministerul Educației în parteneriat cu Agenția Spațială Română (ROSA), ca urmare se poate utiliza ca „manual” pentru disciplina opțională Start în aventura cunoașterii Universului, care se adresează elevilor din ciclul primar. 

Invitatul special al celor două personaje principale ale cărții, dl. Dumitru Dorin Prunariu, este primul și singurul român care a ajuns în spațiul cosmic.

Lucrarea Cu ILIE prin galaxie. Carte de astronomie se dorește a fi un ghid pentru cei care vor explora în viitorul nu prea îndepărtat Luna, Marte sau alte corpuri cerești, precum și pentru cei care vor doar să înțeleagă mai bine Universul din care facem cu toții parte. Copiii vor descoperi, alături de Ilie (viitor cosmonaut) și Matilda (contemporană cu Iuri Gagarin, expertă în zboruri), diverse informații și curiozități despre Pământ și Soare, despre sateliți naturali și artificiali, despre constelații și comete, despre rachete și stații spațiale, despre cum putem ajunge pe alte planete și ce vom găsi acolo. Despre spațiu, ultima frontieră!

Mai mult decât o carte de astronomie, lucrarea se constituie într-o colecție de scurte lecții necesare copiilor curioși, viitorilor oameni de știință sau chiar viitorilor exploratori ai spațiului.

Lucrarea urmărește îndeaproape și conținuturile programei școlare elaborate de Ministerul Educației în parteneriat cu Agenția Spațială Română (ROSA), ca urmare se poate utiliza ca „manual” pentru disciplina opțională Start în aventura cunoașterii Universului, care se adresează elevilor din ciclul primar. 

Invitatul special al celor două personaje principale ale cărții, dl. Dumitru Dorin Prunariu, este primul și singurul român care a ajuns în spațiul cosmic. Între 14 și 22 mai 1981 Dumitru Dorin Prunariu a făcut parte din echipajul misiunii Soiuz 40 din cadrul programului Intercosmos și a ajuns la bordul stației spațiale Saliut 6, unde a efectuat mai multe experimente științifice unice.

Informaţii suplimentare
Autor

Claudiu Tănăselia

Ilustrator Cornelia Revulets
Imprint Corint Educaţional
Gen Educațional
Data apariției Mai 2023
Copertă Hardcover
Nr. pagini 104
Format 22 x 27 cm
ISBN 978-606-088-282-4
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Cu ILIE prin galaxie. Carte de astronomie
Rating-ul tău

Claudiu Tănăselia este fizician, doctor în fizică din 2014 (titlu obținut la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca), cercetător științific la INCDO INOE2000 ICIA Cluj-Napoca și pasionat al explorării spațiului cosmic, contribuind lunar, din 2011,  la rubrica de spațiu a revistei Știință&Tehnică. Prin site-ul său (parsec.ro), newslettere, podcasturi și sute de prezențe în emisiuni radio și TV, el încearcă să aducă spațiul cosmic mai aproape de Pământ și să povestească oricui este dispus să-l asculte despre ce se întâmplă pe orbita Pământului și dincolo de ea, pe Lună, pe Marte, sau în galaxii îndepărtate.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top