Clubul de Istorie Corint #18: De la Stalingrad, cu dragoste

Salutare, pasionați ai istoriei!

E iarăși miercuri și vă așteptăm, ca de obicei, la momentul de istorie Corint. În ediția de astăzi, 28 februarie 2024, ora 19.00, a Clubului nostru de istorie, vorbim despre comorile ascunse în arhivele private, în casele urmașilor celor care au făcut istoria.

Pornind de la volumul „De la Stalingrad, cu dragoste. Jurnalul lui Petre Sava, medic militar pe Frontul de Est (1942) și jurnalul soției sale, Luiza”, Simona Preda, Brand Manager Corint, și Filip-Lucian Iorga, coordonator al colecției Corint Istorie cu Blazon, discută despre importanța studierii acestor mărturii personale, complexe, care palpită de viață.

Cartea conține un jurnal scris la cald, chiar în timpul războiului, plin de reflecții personale și de detalii inedite, originale,  suprapunând rapoartelor militare ale evenimentelor o viziune personală, a cuiva care a participat activ la efortul de război. Completat în oglindă de însemnările casnice ale soției, versiunea acelei părți a familiei rămase acasă pe timp de război.

Vă așteptăm, așadar, de la ora 19.00, să fiți martorii unei povești deopotrivă despre dragoste și război, despre curaj și tandrețe, despre cum să-ți păstrezi umanitatea în împrejurări inumane.

Puteți urmări discuția și aici.

Ne puteți urmări, de asemenea, pe canalul de YouTube al Editurii Corint, pe Spotify, pe blogul nostru, unde veți găsi înregistrarea integrală a discuției, și desigur pe canalele partenerilor noștri media, History Channel și PressHub.

Alăturați-vă discuției. Comentați mai jos și participați la dialogul nostru! Dați share prietenilor pasionați de istorie!

✅ Abonați-vă pentru mai multe discuții captivante și activați clopoțelul pentru notificări!

▶️Podcast #BineDeStiut https://www.youtube.com/@EdituraCorint1/podcasts

▶️Clubul de Istorie Corint https://bit.ly/ClubIstorie

Ne puteți scrie oricând la podcast@edituracorint.ro și vă puteți abona la newsletterul nostru special pentru pasionații de istorie, aici https://www.whiteimage.biz/corint/2022/no87/

Ne găsiți și pe blog  https://edituracorint.ro/blog/category/podcast

 

Găsiți cartea în toate librăriile fizice și online din țară, dar și aici.