Portocale pentru Crăciun. Dincolo de Zidul Berlinului

Discount 36,30 lei Preţ standard 60,50 lei
Numai 1988 ramase
SKU
BOK.0868

Legăturile de familie sunt mai puternice decât Zidul Berlinului... 

Roman nominalizat la  Amazon Breakthrough Novel Award

Berlin, 1961. Sabine nu își poate imagina viața departe de fratele ei iubit, Dieter. Așa că, atunci când între Berlinul de Est și cel de Vest este ridicat peste noapte un gard de sârmă ghimpată, ea începe să-și planifice evadarea din blocul comunist, alături de sora ei, Brigitte, și de mama ei. Dar Sabine trăiește sub amenințarea poliției secrete din Germania de Est, cumplita Stasi. Va trebui să acționeze cu mare grijă, în vreme ce rețeaua de spioni se strânge în jurul ei...

Dieter ar risca totul pentru a-și elibera familia de sub regimul opresiv est-german. De aceea se alătură unui grup de tineri rebeli care pun la cale un plan îndrăzneț: să construiască un tunel pe sub Zidul Berlinului. Planul este plin de riscuri, dar nu există altă soluție de a-i salva pe cei năpăstuiți din Est. O singură greșeală însă i-ar pune pe toți în pericol...

Agenții Stasi au ochi peste tot. Vor reuși Sabine și Dieter să se reunească în ciuda pericolelor care pândesc la tot pasul?

Portocale de Crăciun este o ficțiune istorică sfâșietoare, a cărei acțiune are loc în Germania Războiului Rece. Dacă vă plac detaliile istorice autentice, personajele tenace care nu își pierd speranța în confruntarea cu tirania, atunci nu veți lăsa din mână povestea emoționantă despre Sabine și Dieter.

 

„Autoarea a făcut o treabă excelentă integrând în poveste evenimente istorice reale, inclusiv multe detalii pe care cei care nu sunt pasionați de istorie nu le-ar cunoaște altminteri. A reușit astfel să ne ofere o lectură captivantă, prin care să învățăm și un pic de istorie.” – Big Al's Books and Pals

„Am vizitat prima dată Berlinul în vara anului 1987, ca studentă. Zidul Berlinului a fost o prezență cât se poate de reală și masivă în oraș, împărțindu-l în jumătate. Într-o zi, prietenul meu din Berlinul de Vest și cu mine am călătorit cu U-Bahn către Berlinul de Est. Metroul a trecut prin stații fantomă, pustii și întunecate, înainte de a se opri la stația Friedrichstrasse din Est. Pentru că prietenul meu era din Berlinul de Vest și eu eram cetățeană britanică, a trebuit să trecem prin mai multe puncte de control. Îmi amintesc că grănicerii nu au zâmbit niciodată. Contrastul dintre Berlinul de Vest vibrant și plin de culoare și cel din Est era dezolant. Comunismul distrusese economia, aproape toate mașinile erau Trabanturi și nu găseai nimic de cumpărat în magazine. A fost o experiență sumbră, deprimantă. Peste ani, am citit despre construirea Zidului Berlinului și despre încercările disperate ale multor berlinezi din Est de a evada în Berlinul de Vest. Unii dintre ei au reușit. Mulți, din păcate, nu. Zidul a fost dărâmat în 1989, aducând multă bucurie în sufletele germanilor. De atunci m-am întors de mai multe ori la Berlin, unde am vizitat fostul sediu al Stasi și închisoarea preventivă din fostul Berlin de Est, ambele fiind descrise în acest roman. Sper ca Portocale pentru Crăciun să surprindă ceva din viața unui oraș sfâșiat de două ideologii politice opuse.” Margarita Morris

Informaţii suplimentare
Autor

Margarita Morris

Traducător Dorina Tătăran
Imprint Corint Fiction
Data apariției Noiembrie 2022
Copertă Softcover
Nr. pagini 304
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-088-147-6
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Portocale pentru Crăciun. Dincolo de Zidul Berlinului
Rating-ul tău

Margarita Morris s-a născut în Harrogate, North Yorkshire. A studiat Limbi Moderne la Jesus College, Oxford, și a lucrat în domeniul IT unsprezece ani.

În vremea studenției, a vizitat Berlinul și a văzut cu ochii ei efectele nefaste ale Zidului Berlinului. Această experiență a determinat-o să scrie, mai târziu, primul său roman, Portocale pentru Crăciun, care a figurat pe lista scurtă pentru Amazon Breakthrough Novel Award în 2014.

Romanul Rămas-bun, Budapesta!, despre Revoluția ungară din 1956, a apărut în limba româna în 2022, în imprintul Corint Fiction.

Pasiunii sale pentru Epoca victoriană i se datorează romanul The Sleeping Angel. În seria Scarborough Fair, genul historical mystery se întâlnește cu thrillerul contemporan, într-o aventură de neuitat. Cel mai recent roman al ei este A Long Way From Warsaw, o ficțiune istorică despre Polonia în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Locuiește în Oxfordshire, cu soțul și cei doi fii.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top