Workshop de educație muzicală cu Ana-Maria Rusu, la Librăria Humanitas Lipscani, București

Editura Corint și Librăria Humanitas Lipscani 42, București, vă invită duminică, 17 septembrie 2023, începând cu ora 16:00, la un workshop de educație muzicală susținut de Ana-Maria Rusu.

Descoperiți, împreună cu autoarea cărții „Aritmetica sunetelor. Muzica pe care nu o înveți la școală”, câteva dintre tainele educației muzicale, atât de importantă în educația artistică a celor mici.

Participarea este gratuită, în baza unei rezervări pe care o puteți face aici.

„Mi-am dorit mereu, ca profesor, să fiu înțeleasă de elevi. Descrierea elementelor muzicii din perspectiva elevului curios a fost ideea ce m-a însoțit pe parcursul scrierii acestei lucrări și am încercat să ofer cititorului o imagine diferită, mai profundă a muzicii, imagine pe care programa școlară nu o acoperă.
Copiii iubesc muzica, dar, din nefericire, reușesc în timp să separe plăcerea de a o asculta de obligația de a învăța elementele ce o compun, acestea părându-li-se plictisitoare și inutile. Din acest motiv mi-am dorit să vin în întâmpinarea nevoilor lor, întreaga lucrare fiind, poate, și un răspuns la întrebările pe care mi le-au adresat de-a lungul timpului, o lectură interesantă pentru părinți și, de ce nu, un suport pentru colegii mei.”  Ana-Maria Rusu

„Cartea depășește încă de la primele pagini orice așteptări. Este o revelație, un adevărat tratat de cultură generală și o poveste sinceră și complexă a umanității, în care Muzica este personajul principal. Dincolo de elementele privind teoria muzicii, Ana-Maria Rusu ne invită la o călătorie complexă de natură istorică și socială prin care participăm curioși și uimiți la fenomene și evenimente universale văzute prin prisma muzicii și care ne oferă, fără prejudecăți, o imagine proaspătă a relației dintre oameni și muzică. Corelarea muzicii cu evoluția umanității și cu viața de zi cu zi se realizează natural, intuitiv, cu explicații și rațiuni clare pentru cititor, revelatoare.” Felicia Filip

 

 

Ana-Maria Rusu, profesor de Educație muzicală, este absolventă a Universității de Arte „George Enescu” din Iași. Primii unsprezece ani ai carierei didactice i-a petrecut în orașul natal Bârlad, iar în prezent este profesor la Colegiul Național „Unirea” și la Școala gimnazială „Anghel Saligny” din Focșani. Este cofondatorul comunității Mai multă educație muzicală în școli și al www.edumuzicală.ro. În 2018 a primit distincția Profesor Merito și tot din acest an este formator în cadrul programului Cantus Mundi România. Autor al cărții Aritmetica sunetelor. Muzica pe care nu o înveți la școală, apărută în anul 2022 la editura Corint.