Tunelurile terorii. Războiul dintre Hamas și Israel

Discount 22,69 lei Preţ standard 34,90 lei
Numai 1906 ramase
SKU
BOK.0460

Războiul dintre Hamas și Israel

Celebrul avocat american Alan Dershowitz, sfetnicul a numeroși președinți și prim-miniștri, cel mai tânăr om care a predate vreodată la prestigioasa Harvard Law School și autorul a peste 30 de cărți, ne oferă, în Tunelurile terorii, una dintre pledoariile care i-au adus faima. El construiește un caz în apărarea nu doar a legalității, ci și a legitimității morale a războiului purtat de forțele armate israeliene împotriva organizației Hamas, argumentând ca toate măsurile luate de Israel în timpul conflictului armat din 2014, intitulat Operațiunea „Protective Edge”, au fost justificate. Ele au fost doar un răspuns la campania de bombardare a orașelor din sudul Israelului și la numeroasele atacuri ale luptătorilor Hamas ce s-au strecurat pe sub bariera de protecție care înconjoară Fâșia Gaza printr-o rețea complicată de galerii subterane.

„Războiul purtat în 2014 în Fâșia Gaza demonstrează până unde sunt dispuși să meargă teroriștii Hamas pentru a ucide civili israelieni nevinovați. Deoarece nu se mai mulțumesc doar cu exploziile produse de atentatorii sinucigași și cu atacurile cu rachete trase asupra orașelor noastre, luptătorii Hamas au construit o rețea de tuneluri al caror singur scop este să ajute comandourile morții să pătrundă în Israel. În Tunelurile terorii, Alan Dershowitz și-a concentrat toată atenția sa de expert recunoscut la nivel internațional și toată puterea sa de pătrundere pentru a aduce în discuție această tactică a teroriștilor. Iar concluzia sa este limpede: Israelul are atât dreptul, cât și obligația de a se apăra împotriva atacurilor declanșate de teroriștii veniți din subteran.”    BENJAMIN NETANYAHU

 

„Alan Dershowitz este cel mai vizibil și mai de necontestat apărător al Israelului – principalul avocat al apărării acestui stat în fața opiniei publice internaționale.”

The Jewish Daily Forward

Informaţii suplimentare
Autor Alan Dershowitz
Traducător Dragos Zetu
Imprint Corint Istorie
Data apariției Octombrie 2023
Copertă Flexicover
Nr. pagini 272
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-472-4
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Tunelurile terorii. Războiul dintre Hamas și Israel
Rating-ul tău

DERSHOWITZ, Alan

ALAN MORTON DERSHOWITZ (n. 1938) este un celebru avocat și profesor universitar american. A studiat la Brooklyn College și Yale Law School, iar la 28 de ani a devenit profesor universitar la Harvard Law School. A fost avocatul unor celebrități diverse (O.J. Simpson, Jeffrey Epstein, Claus von Bulow, Harvey Weinstein, Julian Assange). Cariera sa prodigioasă a fost onorată cu numeroase premii și titluri academice, între altele cu Premiul „William O. Douglas – First Amendment” decernat de Anti-Defaimation League în 1983. A scris peste 1 000 de articole publicate în The New York Times, The Wall Street Journal, The Harvard Law Review etc. Este autorul a 35 de lucrări de o factură diversă, dintre care amintim: Chutzpah (1991), Reasonable Doubts: The Criminal Justice System and the O.J. Simpson Case (1996), The Vanishing American Jew (1997), Sexual McCarthyism (1998), Supreme Injustice: How the High Court Hijacked Election 2000 (2001), Why Terrorism Works (2002), The Case for Israel (2003), The Case for Peace: How the Arab-Israeli Conflict Can be Resolved (2005), The Case for Moral Clarity: Israel, Hamas and Gaza (2009), Taking the Stand: My Life in the Law (2013), Abraham: The World’s First (But Certainly Not Last) Jewish Lawyer (2015), The Case Against Impeaching Trump (2018).

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top