Lansare de carte: Blocați conturile! Crimă și spălare de bani în Rusia lui Putin, de Bill Browder

Dacă nu ați putut fi alături de noi la acest minunat eveniment, puteți urmări discuția oricând aici:

 

-----------------------

Editura Corint și Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Blvd.Regina Elisabeta, nr.38) vă invită vineri, 17 februarie, începând cu ora 18:30, la lansarea cărții Blocați conturile! Crimă și spălare de bani în Rusia lui Putin, de Bill Browder, publicată în imprintul Corint Istorie, coordonat de Ion M. Ioniță. Cartea se găsește pe site-ul edituracorint.ro și în librăriile fizice și online din toată țara.

Invitați:

  • Cosmin Popa (istoric)
  • Marian Voicu (jurnalist)
  • Ion M. Ioniță (redactor-șef Historia)
  • Cristian Preda (profesor științe politice)

Moderator: Simona Preda

Partener media: PressHub

Evenimentul va fi transmis live pe paginile de Facebook Editura Corint, Corint Istorie și PressHub, și pe canalele de Youtube Editura Corint și PressHub.

Intrarea este liberă. Vă așteptăm!

 

DESPRE CARTE

Povestea unui investitor și activist politic americano-britanic și modul în care acesta a devenit inamicul lui Vladimir Putin, după ce a demascat toate activitățile ilegale din spatele președintelui rus, inclusiv asasinarea avocatului Serghei Magnițki.

Ne putem imagina mafia rusă fără să ne gândim la Putin? Se pot fura, oare, miliarde de dolari din economia Rusiei fără girul puterii politice? Citind această carte memorialistică – scrisă sub forma unui thriller – înțelegem că în lupta pentru adevăr și justiție eroii sunt puțini și vulnerabili, deși consecințele nedreptății ne afectează pe toți. Banii hrănesc sistemul, sistemul face legea, iar cine se ridică împotriva legii va plăti cu viața! Simplu, nu?

„Pentru europeni, povestea din această carte este mai importantă decât pare, căci dovedește clar că în spatele cooperării economice dintre Rusia și orice țară democratică se află întotdeauna și o agendă politică ascunsă, pe care Kremlinul și-o promovează prin corupție și presiuni politice.

De altfel, Blocați conturile! este și un adevărat manual al tehnicilor de șantaj și intimidare pe care Kremlinul le folosește pentru a-și atinge scopurile politice. Aici nu frapează inventivitatea rușilor în domeniu, ci doar insolența cu care apelează la ele, justificându-le public prin teorii care ofensează inteligența unui om obișnuit.ˮ Cosmin Popa   

       

DESPRE AUTOR

Bill Browder (n. 1964) este un finanțist și activist politic american, fondator și CEO al Hermitage Capital Management, unul dintre cei mai importanți investitori străini din Rusia, până în 2005. După asasinarea avocatului Serghei Magnițki, Browder a militat și a reușit să influențeze adoptarea Legii Magnițki în 34 de țări. Această lege permite acțiunea împotriva celor vinovați de încălcarea drepturilor omului, care pot fi sancționați prin înghețarea activelor și interzicerea accesului pe teritoriul statului care o aplică. Este licențiat în economie la Universitatea din Chicago și deține diploma MBA de la Stanford Business School. Locuiește în Londra, împreună cu soția și copiii. A mai scris Red Notice: A True Story of High Finance, Murder, and One Manʼs Fight for Justice (2015).