Clubul de istorie Corint cu Marian Voicu. Ediția a VI-a: Amoruri regale, iubiri prezidențiale. De la Nero la John F. Kennedy

Dacă nu ați reușit să fiți alături de noi la clubul de joi, puteți urmări aici interesanta discuție despre amoruri regale, iubiri prezidențiale.

Partea I

Partea II

 

------------------------------------

În trecut, amantele regilor au fost, uneori, respinse sau denigrate de societate, alteori tolerate sau chiar admirate pentru frumusețea lor sau pentru influența pe care o exercitau asupra suveranilor. Mai aproape de zilele noastre, amantele președinților erau ținute în secret sau negociate cu presa, în încercarea de a proteja imaginea șefilor de stat, văzuți ca lideri morali și exemplari pentru societate.

Cert este că dragostea și puterea și-au dat mereu târcoale, într-un passo doble amețitor și amenințător, stârnind deopotrivă fascinație și indignare, admirație și oprobriu.

Editura Corint, în parteneriat cu publicația Veridica și History Channel, vă invită la o nouă ediție a Clubului de Istorie Corint, joi, 23 februarie, de la ora 19.00, la Zeppelin Pub, Strada Marin Serghiescu 7, București.

În atmosfera retro a pub-ului bucureștean, jurnalistul Marian Voicu și invitații săi vor aduce la viață povești de alcov, punând în discuție percepțiile, atitudinile, valorile și normele sociale care au înconjurat amantele regale și prezidențiale de-a lungul timpului. Sunt aceste femei niște victime ale puternicilor zilei sau au puterea de a hotărî în secret mersul lucrurilor?

Invitații acestei ediții sunt: 

  • Anita Sterea, istoric
  • Alina Pavelescu, istoric, scriitoare
  • Ion M. Ioniță, redactor-șef Historia

La baza discuției stau volumele Scandaluri regale. Povești șocante despre regi, regine, țari, papi și împărați de Michael Farquhar, Matilda. Prim-balerina Teatrului Imperial Rus și amanta Țarului Nicolae al II-lea, autobiografia Matildei Kșesinskaia, și John F. Kennedy - Marilyn Monroe. O iubire imposibilă de Paul-Jean Franceschini.

Participanții la club vor beneficia de 50% discount la toate titlurile de istorie, printr-un cod de reducere care va fi anunțat în timpul evenimentului.

Rezervaţi un loc la club, aici.

În plus, membrii Clubului de istorie Corint beneficiază de invitații VIP la evenimente, reduceri speciale, informații despre proiecte viitoare și multe altele. Vă puteți înscrie în Club completând formularul disponibil aici.