La mulți ani, Margaret Atwood!

Autoare prolifică, multipremiată, contestată, adulată de un public în continuă diversificare, scriitoarea Margaret Atwood împlinește astăzi 83 de ani.

Atwood transgresează genurile, – scrie și proză, și poezie, și eseu, și critică literară, și libret de operă - , șochează, creează lumi care fascinează și îngrozesc deopotrivă. Militează pentru libertăți individuale și e o figură publică nu doar în Canada, ci în toată lumea. În 2000 și în 2019 a câștigat Booker Prize, distincție căreia i se adaugă un număr record de medalii și premii literare.

Din 1969 până în prezent, Atwood a publicat constant. Numeroasele ecranizări ale cărților ei au transformat-o într-un prototip al povestitoarei subversive, care caută mereu insolitul și inovația formală. A inventat chiar și  un nume pentru literatura ei:  proză speculativă, atunci când The Guardian s-a referit la două dintre cărțile ei cu formula science-fiction.

E foarte activă pe paginile ei de social media, unde publică, între altele, informații despre războiul din Ucraina și susține un număr mare de cauze sociale.

Despre Margaret Atwood și alte 7 autoare Corint care schimbă lumea am vorbit cu jurnalistele Mara Coman și Cristina Stănciulescu. Vă invităm să urmăriți o discuție relaxată despre modul în care ne modelează literatura și despre rolul ei în cotidianul nostru care, nu de puține ori, concurează ficțiunea.

 

Găsiți cărțile ei, publicate de Editura Corint în colecția Corint Fiction, aici:

Articolele 1 la 4 din 7 total

Pagina