Paisprezece zile. Roman colectiv

Autor:

Roman colectiv coordonat de Margaret Atwood și Douglas Preston (36 autori)

Discount 57,14 lei Preţ standard 87,90 lei
Numai 994 ramase
SKU
BOK.1038

Paisprezece zile este un proiect filantropic, veniturile pe care le va aduce urmând să susțină cauzele Authors Guild Foundation. O odă închinată puterii pe care o au arta povestirii și conexiunea umană.

 

La o săptămână după intrarea în carantină împotriva epidemiei de Covid, în 2020, locatarii unei clădiri dărăpănate din Manhattan încep să se adune pe terasa de pe acoperiș în fiecare seară și să povestească. Pe zi ce trece, se strâng din ce în ce mai mulți vecini, aducându-și drept scaune navete și găleți pe care le întorc cu susul în jos. Treptat, locatarii – dintre care unii abia dacă au schimbat două vorbe până atunci – devin vecini în adevăratul sens al cuvântului.

Paisprezece zile este un roman colectiv de un dinamism irezistibil, cu o premisă neobișnuită: fiecare personaj din acest grup divers și excentric de vecini a fost creat în secret de un autor diferit, de la Margaret Atwood și Celeste Ng până la Tommy Orange și John Grisham. O narațiune uluitoare, înduioșătoare și, în ultimă instanță, surprinzătoare, Paisprezece zile este o odă închinată puterii pe care o au arta povestirii și conexiunea umană.

 

Paisprezece zile este un proiect filantropic, veniturile pe care le va aduce urmând să susțină cauzele Authors Guild Foundation. O odă închinată puterii pe care o au arta povestirii și conexiunea umană.

 

,,Rodul absolut încântător al unei perioade deloc plăcute, Paisprezece zile este plin de viață și lipsit de inhibiții... O realizare impresionantă.” – Observer

,,Paisprezece zile ne amintește un lucru prețios, și anume că poveștile ne pot învăța, consola și oferi un spațiu al acceptării, având poate chiar capacitatea de a-și schimba cititorii (sau ascultătorii).” – Financial Times

„Mai presus de toate, Paisprezece zile este o celebrare a puterii poveștilor. Cu mult înainte de inventarea scrisului, noi, oamenii, ne‑am înfruntat cele mai mari adversități spunând povești. Când ne confruntăm cu războaie, violență, teroare – sau o pandemie –, spunem povești pentru a găsi soluții și a riposta împotriva lumii înspăimântătoare și de neînțeles. Poveștile ne spun unde ne aflăm și încotro ne îndreptăm. Conferă sens lucrurilor fără înțeles și aduc ordine în dezordine. Ne transmit valorile de‑a lungul generațiilor și ne dau glas idealurilor.” – Notă din partea Authors Guild Foundation (Paisprezece zile)

 

Informaţii suplimentare
Autor

Roman colectiv coordonat de Margaret Atwood și Douglas Preston (36 autori)

Traducător Mihaela Sofonea
Imprint Corint Fiction
Gen Contemporary
Vârsta +16 ani
Data apariției Aprilie 2024
Copertă Softcover
Nr. pagini 464
Format 13 x 20 cm
ISBN 9786060885269
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Paisprezece zile. Roman colectiv
Rating-ul tău

Margaret Atwood

 

MARGARET ATWOOD (n. 1939) este cea mai cunoscută scriitoare canadiană, autoare a unei opere vaste care include romane, volume de proză scurtă, poezie și eseuri critice, traduse în peste 40 de limbi. A scris romane devenite celebre: Femeia comestibilă (1969), Povestea slujitoarei (1985), Mireasa hoțomană (1993), Asasinul orb (2000), Oryx și Crake (2003), Testamentele (2019) etc. I-a fost decernat de două ori în carieră Booker Prize, pentru Asasinul orb, în 2000, și, recent, pentru Testamentele, în 2019. Printre numeroasele premii care i-au fost acordate se numără și The Governor General’s Award, Nebula Award, Arthur C. Clarke Award, Giller Prize, Premio Príncipe de Asturias de las Letras etc. Este membră a Societății Regale din Canada, i s-au conferit Ordinul Norvegian al Meritului Literar, Medalia Jubileului de Diamant al Reginei Elisabeta a-II-a și titlul de Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor al Franței.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top