Scandaluri regale. Povești șocante despre regi, regine, țari, papi și împărați

Discount 37,13 lei Preţ standard 49,50 lei
Numai 1939 ramase
SKU
BOK.0568

 Povești șocante despre regi, regine, țari, papi și împărați

De la mama cicălitoare a lui Nero până la Ecaterina cea Mare, cu a ei colecție de „armăsari” (și nu este vorba despre cai), autorul realizează o privire plină de farmec asupra celor mai scandaloase fapte regale despre care, cu siguranță, cititorul nu a aflat niciodată la orele de istorie.

Dinamică, îndrazneață, uneori perfidă, ca multe dintre capetele încoronate prezentate, Scandaluri regale ne dezvăluie cele mai odioase comportamente de care au dat dovadă monarhii de-a lungul timpului.

De la Roma antică pâna la Anglia edwardiană, de la încăperile fastuoase ale Palatului Versailles pâna la cele mai întunecate colțuri ale închisorii Bastilia, marii suverani ai Europei au „excelat” în relații pline de cruzime cu propriii copii, în rivalități ucigătoare, în pofte trupești patologice și în alte lucruri nedemne de poziția lor.

„Într-un stil provocator, Farquhar spală în public nu numai rufele regalității europene, dar și ale împaraților și papilor... Un asemenea șir de tablouri savuroase atrage cititorii și este perfect pentru o lectură reconfortantă.” Publishers Weekly

 

„Având ca surse cronici, tratate de istorie, cărți de diplomație ale vremii, dar ținând cont și de detaliile picante ale unor zvonuri, autorul construiește o imagine a capetelor încoronate paradoxală pentru publicul larg, interesantă pentru pasionați, cunoscută pentru specialiști, dar nu mai puțin fascinantă pentru oricare dintre aceste categorii.” Simona Preda

Informaţii suplimentare
Autor Michael Farquhar
Traducător Lidia Grădinaru
Data apariției Decembrie 2019
Copertă Flexicover
Nr. pagini 382
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-702-2
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Scandaluri regale. Povești șocante despre regi, regine, țari, papi și împărați
Rating-ul tău

FARQUHAR, Michael

      Michael Farquhar este scriitor și redactor la The Washington Post specializat în istorie. A semnat numeroase lucrări devenite bestseller: Behind the Palace Doors, A Treasury of Great American Scandals, A Treasury of Deception și A Treasury of Foolishly Forgotten Americans. Este coautor al cărții The Century: History as it Happened on the Front Page of the Capital’s Newspaper. Lucrările lui au apărut într-o serie de publicații naționale, precum The Chicago Sun-Times, Chicago Tribune, Dallas Morning News. Locuiește în Washington, D.C.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top