Clubul de istorie Corint #24: Despre valori și regalitate cu Principele Nicolae

Dragi pasionaţi de istorie şi poveşti bine scrise,

E iarăşi miercuri, aşadar ziua pentru mult aşteptatul moment de istorie Corint. Şi cum se apropie 10 mai, Ziua Regalităţii, astăzi vă oferim o ediţie specială, în care Principele Nicolae al României, nepotul lui Mihai I, și istoricul Diana Mandache vorbesc despre cele mai importante momente la întoarcerea Regelui în România, în 1992.

Noua carte a Dianei Mandache, „Exil și rivalități. Principele Nicolae”, povestește despre relația cu membrii familiei regale a Principelui Nicolae, fratele lui Carol, fiul cel mic al Reginei Maria.

Pentru cineva mai puțin familiarizat cu istoria Casei Regale a României, prezența celor doi principi Nicolae poate crea confuzie. Principele Regent Nicolae, personajul principal al cărții, a fost fratele străbunicului lui Nicolae, cu care a stat de vorbă reputatul istoric Diana Mandache.

Principele Nicolae, care astăzi ne vorbește despre valori și regalitate, avea 7 ani când a vizitat România, alături de bunicul său, Majestatea Sa Regele Mihai. Tânărul Principe Nicolae, născut în 1985, în Elveția, este fiul Principesei Elena a României și al profesorului doctor Robin Medforth-Mills. Cu ocazia împlinirii vârstei de 25 de ani, prințul Nicolae a primit titlul de Alteță Regală și Principe al României.

În data de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care i-a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de „Principe al României” și calificativul de „Alteță Regală”. De asemenea, Regele l-a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. Controversa care a dus la despărțirea de Casa Regală pare a fi legată de relația dintre Nicolae și fosta sa iubită, Nicoleta Cîrjan, în urma căreia, în 2016 s-a născut o fetiță pe care Nicolae a recunoscut-o abia în 2019.

Alăturați-vă discuției. Comentați mai jos și participați la dialogul nostru! Dați share prietenilor pasionați de istorie!

✅ Abonați-vă pentru mai multe discuții captivante și activați clopoțelul pentru notificări!

▶ Podcast #BineDeStiut https://www.youtube.com/@EdituraCorint1/podcasts

▶ Clubul de Istorie Corint https://bit.ly/ClubIstorie

Ne puteți scrie oricând la podcast@edituracorint.ro și vă puteți abona la newsletterul nostru special pentru pasionații de istorie, aici https://www.whiteimage.biz/corint/2022/no87/

 

Cartea se găseşte în librăriile fizice şi online din ţară, dar şi pe site-ul editurii, aici