Scriitorii Ana și Filip Iorga se întâlnesc cu publicul la Librăria Humanitas Cișmigiu

Editura Corint vă invită la o întâlnire cu scriitorii Ana și Filip-Lucian Iorga, vineri, 17 martie 2023, ora 18.30, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bulevardul Regina Elisabeta nr.38), București, unde se va discuta despre volumul de microistorie Cartea curajului și a candorii. Ce afli despre viață din îndrăznelile bunicului Radu și din caietul secret al bunicii Ana”.

Invitați:

  • Ana Iorga, autor
  • Filip-Lucian Iorga, autor
  • Sandra Ecobescu, președinte al Fundației Calea Victoriei
  • Mihnea Turcu, fotograf
  • Laura Câlțea, blogger.

Moderator: Simona Preda, brand manager Editura Corint.

Evenimentul va fi transmis live pe canalul de YouTube Editura Corint și pe paginile de Facebook Editura Corint, Corint Istorie și PressHub.

O noutate ca formulă narativă, „Cartea curajului şi a candorii” este un studiu de microistorie, o lucrare de non-ficţiune pe care autorii au scris-o cu gândul la bunici. O aventură a descoperirii istoriilor de familie, o călătorie palpitantă prin arhive, uneori grea și împovărătoare, dar de cele mai multe ori lină, entuziasmantă și în final eliberatoare.

Ana Iorga și Filip-Lucian Iorga au documentat povestea bunicilor Anei timp de peste 10 ani. Cartea conţine peste 300 de fotografii inedite, date din documentele păstrate în familie, din corespondenţă, din interviuri cu membrii familiei, din presa interbelică, din lucrări publicate, jurnale de război, arhivele publice și dosarele Securităţii. Tabloul unei epoci se rafinează prin destinele individuale și prin istoriile personale. Iar căutarea lor este o călătorie care nu se sfârșește niciodată. Cine o începe știe că efortul merită din plin.