Scriitoarea Flori Bălănescu se întâlnește cu publicul la Câmpina

Editura Corint va invită la o întâlnire cu scriitoarea Flori Bălănescu, joi, 16 martie 2023, de la ora 18.00, la Prăjitoria cu povești, în Câmpina (bulevardul Carol I, nr.45), unde se va discuta despre volumul „Paul Goma. Conștiință istorică și conștiință literară”.

Evenimentul va fi moderat de Simona Preda, brand manager al Editurii Corint, și va fi transmis live pe pagina de Facebook „Prăjitoria cu povești”.

Descoperiți mai multe despre viața scriitorului opozant și activitatea sa împotriva regimului comunist, prezentate în aceasta carte apărută cu sprijinul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc.

Pe fondul traumelor fizice, morale și psihomentale provocate de mecanismele represive ale regimului Ceaușescu, Paul Goma a lăsat o amprentă asupra conștiinței istorice și conștiinței literare în a doua jumătate a secolului XX.

„Cartea face dreptate unui om care a luptat toată viață și a deranjat pe mulți, la cele mai înalte niveluri. Este un studiu monografic scris cu pasiune și profesionalism, în fapt rezultatul unei teze de doctorat susținute cu brio de autoare. O adevărată pagină de istorie contemporană, care demonstrează – dacă mai era nevoie – cât de complicate sunt problemele epocii recente. O lectură absolut necesară pentru buna înțelegere a comunismului românesc.” Prof. univ. dr. Gheorghe Onișoru

 

Flori Bălănescu este cercetător științific III la Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului (INST), Academia Română, și scriitoare; doctor în istorie cu o teză despre scriitorul opozant Paul Goma, a cărui reprezentantă editorială a fost între 2007–2020. Este coordonatoarea editorială a colecției Istorie cu blazon de la Grupul Editorial Corint (din 2020); (co)autoare a mai multor cărți și a unui manual de istorie pentru elevii de clasa a IV-a (Corint); a contribuit la zeci de volume colective, a publicat sute de studii și articole; a susținut comunicări în cadrul a zeci de conferințe naționale și internaționale, simpozioane, mese rotunde, festivaluri; între ultimele titluri: Securitatea noastră cea de toate zilele (coautor Cristian Troncotă), Corint, 2020, și Paul Goma. Conștiință istorică și conștiință literară, Corint, 2022.