Lansare de carte la București: Manifest. Despre cum să nu renunți niciodată, de Bernardine Evaristo

Editura Corint și Librăria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei, nr.45, București) vă așteaptă joi, 28 septembrie 2023, începând cu ora 18:30, la o discuție prilejuită de apariția cărții „Manifest. Despre cum să nu renunți niciodată” de Bernardine Evaristo, câștigătoarea Premiului Booker în 2019.

Invitați:

  • Andreea Călin, traducătoarea volumului,
  • Cosmin Perța, scriitor,
  • Oana Stoica, critic de teatru, jurnalist.

Moderator: Ana Antonescu, coordonatoarea colecției Corint Fiction.

 

Participarea este gratuită, în baza unei rezervări prealabile pe care vă invităm să o faceți aici.

 

Despre carte: „Manifest” este relatarea intimă și curajoasă a felului în care Bernardine Evaristo a reușit să scrie istorie. De la copilăria marcată de rasism, până la descoperirea artelor teatrale, de la înființarea în anii 1980, în Regatul Unit, a primei companii teatrale pentru femeile de culoare, până la procesul de maturizare prin care a ajuns să fie scriitoarea deschizătoare de drumuri, profesoara, mentorul și activista pe care o vedem acum – Bernardine își exprimă revolta împotriva curentelor tradiționale și dedicația de o viață față de comunitate și față de propriul spirit creativ.

Povestea vieții lui Bernardine Evaristo este un manifest despre curaj, integritate, optimism, inventivitate și tenacitate. Este un manifest pentru oricine a trăit vreodată la marginea societății și pentru oricine vrea să-și lase amprenta asupra istoriei. Este un manifest al forței de neoprit din fiecare dintre noi.

„O reimaginare a memoriilor ca manual de creativitate, activism și reinventare de sine.” Seattle Times

 

 

 

Despre autoare: Bernardine Evaristo este autoarea a opt cărți de ficțiune, inclusiv romanul Fată, femeie, alta – recompensat cu Premiul Booker în 2019. În 2020, a fost răsplătită cu Indie Book Award for Fiction, iar la British Book Awards a câștigat atât premiul Fiction Book of the Year, cât și Author of the Year. În iunie 2020 a devenit prima femeie de culoare și prima scriitoare britanică de culoare care a ajuns în topurile de ficțiune din Regatul Unit. Cărțile ei pot fi citite acum în mai multe limbi pe tot mapamondul. Este profesoară de scriere creativă la Brunel University din Londra, vicepreședinte ales pe viață al Royal Society of Literature, membru onorific al St Anne’s College, University of Oxford, și membru onorific al American Academy of Arts and Sciences. A înființat Brunel International African Poetry Prize, programul de mentorat Brunel International African și a participat la înființarea Spread the Word Britain și a primei companii teatrale pentru femei de culoare, Theatre of Black Women.

În 2021, a lansat seria „Black Britain, Writing Back”, în colaborare cu Penguin Books, pentru a promova scriitori britanici de culoare, din secolul trecut. S-a născut la Londra, unde locuieşte și în prezent.