---------------------
Editura Corint, în colaborare cu The Olga Lengyel Institute for Holocaust Studies and Human Rights, vă anunță apariția extraordinară în limba română a uneia dintre primele mărturii ale unei supraviețuitoare a Holocaustului. „Cuptoarele morții”, cartea Olgăi Lengyel, asistentă medicală din Cluj și supraviețuitoare a lagărului de la Auschwitz-Birkenau, a fost publicată pentru prima oară în Franța, în 1946. Inspirat de mărturia ei, William Styron avea să scrie în 1979 Alegerea Sophiei, celebrul roman ecranizat de Alan J. Pakula în 1982.
 
Luni, 9 mai 2022, de la ora 19.00, Editura Corint și History Channel au privilegiul de a vă invita să urmăriți interviul pe care Oana-Nestian Sandu, International Program Director la The Olga Lengyel Institute for Holocaust Studies and Human Rights, i l-a acordat Ioanei Bâldea Constantinescu, jurnalist cultural și Brand Manager al Editurii Corint.

De la personalitatea covârșitoare a Olgăi Lengyel la nevoia prezentă de educație cu privire la drepturile omului și la discriminare, în contextul conflictelor etnice actuale, lansăm în spațiul public o conversație esențială moral și social.
Volumul „Cuptoarele morții”, de Olga Lengyel, e disponibil pe edituracorint.ro și în toate librăriile virtuale și fizice partenere.