Clubul de istorie Corint cu Marian Voicu. Ediția a IX-a: Ororile războiului. Cum îi tratează învingătorii pe învinși
Ultima joi din fiecare lună e rezervată Clubului de Istorie cu Marian Voicu, powered by Corint Istorie & VeridicaPe 25 mai vă dăm întâlnire la o ediție specială exclusiv online. Puteți urmări chiar aici, de la ora 19,00.
 
 
Discutăm despre ce este permis în război și ce nu, limita dintre uman și inuman și despre responsabilitatea morală a civililor care legitimează regimurile totalitare ale căror victime devin ulterior, pornind de la una dintre aparițiile editoriale ale lunii mai 2023 din imprintul Corint istorie – Furtuna din iad. Sfârșitul Germaniei naziste și atrocitățile învingătorilor, autor Thomas Goodrich, traducere Alin Ionescu.
În septembrie 1939, Germania nazistă a declanșat Al Doilea Război Mondial. În mai puțin de doi ani, a ajuns stăpâna Europei. Apoi, în iunie 1941, Hitler a ordonat atacul asupra Uniunii Sovietice. Până la finalul anului 1942, Bielorusia, Ucraina și Rusia de Vest au devenit tărâmuri ale morții. Din 1943, germanii au început să piardă, iar Al Treilea Reich s-a transformat, treptat, în cel mai negru coșmar pentru cetățenii săi.
Cartea este un inventar al atrocităților armatei sovietice în Germania nazistă, un bestiar care poate fi racordat la evenimentele din prezent.
Invitați:
  • Radu Carp, profesor universitar
  • Ion M. Ioniță, redactor șef Historia
Moderator: Marian Voicu
 
Participanții la club vor beneficia de 50% discount la toate titlurile de istorie, printr-un cod de reducere care va fi anunțat în timpul evenimentului.

Dezbaterea se transmite live pe paginile de Facebook Editura Corint, Corint Istorie și Veridica, precum și pe canalul de Youtube Editura Corint

Participanții la club vor beneficia de 50% discount la toate titlurile de istorie, printr-un cod de reducere care va fi anunțat în timpul evenimentului.

Și vă reamintim că pregătim întotdeauna surprize deosebite pentru membrii clubului nostru de istorie: invitații VIP la evenimente, reduceri speciale, informații despre proiecte viitoare și multe altele. Haideți alături de noi! E nevoie doar să vă înscrieți în club, aici.