Furtuna din iad. Sfârșitul Germaniei naziste și atrocitățile învingătorilor

Discount 57,14 lei Preţ standard 87,90 lei
Numai 1924 ramase
SKU
BOK.0914

Descrierea atrocităților comise asupra populației germane la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial și în perioada care a urmat capitulării din 1945

În  septembrie 1939, Germania nazistă a declanșat Al Doilea Război Mondial. În mai puțin de doi ani, a ajuns stăpâna Europei, armatele sale controlând teritorii vaste, din nordul Franței până în Insula Creta. Apoi, în iunie 1941, Hitler a ordonat atacul asupra Uniunii Sovietice. Până la finalul anului 1942, Bielorusia, Ucraina și Rusia de Vest au devenit tărâmuri ale morții. Orașele au fost transformate în ruine și milioane de oameni și-au pierdut viața sau au fost închiși în lagăre.

Din 1943, germanii au început să piardă, iar Al Treilea Reich s-a transformat, treptat, în cel mai negru coșmar pentru cetățenii săi. Mai întâi, dinspre vest, au venit avioanele britanice și americane, aducând uragane de foc apocaliptice, care au transformat în cenușă clădirile și locuitorii din puternicele centre industriale germane.

Dinspre est, urgia a venit ca un tăvălug. În anii 1944–1945, trupele sovietice, motivate de răzbunare, frustrare și alcool, au comis în spațiul german grozăvii greu de imaginat. Convoaiele de refugiați au fost distruse complet, prizonierii au fost executați sau transformați în sclavi, iar femeile au fost violate și torturate în cele mai cumplite moduri. Au avut loc jafuri pe scară largă și au fost cauzate traume care nu s-au vindecat niciodată.

Informaţii suplimentare
Autor

Thomas Goodrich

Traducător Alin Ionescu
Prefață Radu Carp
Imprint Corint Istorie
Data apariției Mai 2023
Copertă Softcover
Nr. pagini 592
Format 13 x 20 cm
ISBN 9786060881629
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Furtuna din iad. Sfârșitul Germaniei naziste și atrocitățile învingătorilor
Rating-ul tău

MIHAELA GHIȚIU – profesor gradul didactic I, profesor mentor și formator.

THOMAS GOODRICH (n. 1947) s-a născut în Statele Unite ale Americii și a studiat la Washburn University. Având o activitate îndelungată ca autor de cărți cu tematică istorică, el s-a remarcat prin mai multe volume, dintre care amintim Bloody Dawn: The Story of the Lawrence Massacre (1992), Scalp Dance: Indian Warfare on the High Plains, 1865–1879 (2002), The Darkest Dawn: Lincoln, Booth and the Great American Tragedy (2005).

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top