Clubul de istorie Corint cu Marian Voicu. Ediția a VIII-a: Cavalerii aerului. Al Doilea Război Mondial pe frontul de la 10.000 metri altitudine

Ultima joi din fiecare lună e rezervată Clubului de Istorie cu Marian Voicu, powered by Corint Istorie & Veridica. Așadar, joi, 27 aprilie 2023, de la ora 18.30, vă așteptăm în mansarda casei Filipescu-Cesianu, din Calea Victoriei nr.151, București.

La a opta ediție a Clubului nostru de istorie vorbim despre aviatorii români care s-au distins în campaniile militare ale celui de-Al Doilea Război Mondial. Atunci, ei au luptat împotriva sovieticilor pe Frontul de Est (1941-1944), împotriva americanilor și britanicilor pentru apărarea teritoriului național (1943-1944) și împotriva germanilor pe Frontul de Vest (1944-1945).

Plecând de la cartea Romanticii. Piloţii majestăţii sale, de Bogdan Șerban Iancu, apărută anul acesta în imprintul Corint Istorie, vom afla cum s-a văzut războiul din cabina unui avion de vânătoare sau a unui bombardier, vom trece în revistă activitatea de pe front a unor zburători români, le vom afla gândurile atunci când au cunoscut bucuria victoriei, dar și gustul amar al înfrângerilor și al pierderii camarazilor.

Invitați:

  • Bogdan Șerban Iancu, autor
  • Lucian Vasile, istoric
  • Sorin Turturică, coordonator Corint Istorie
  • Ion M. Ioniță, redactor șef Historia

 Moderator: Marian Voicu

Participarea la dezbatere este gratuită, în baza unei rezervări prealabile, aici.

Dezbaterea se transmite live pe paginile de Facebook Editura Corint, Corint Istorie și Veridica, precum și pe canalul de Youtube Editura Corint. Cei care urmăresc discuțiile online, pot pune întrebări în chat, iar acestea vor fi transmise moderatorului.

Participanții la club vor beneficia de 50% discount la toate titlurile de istorie, printr-un cod de reducere care va fi anunțat în timpul evenimentului.

Și vă reamintim că pregătim întotdeauna surprize deosebite pentru membrii clubului nostru de istorie: invitații VIP la evenimente, reduceri speciale, informații despre proiecte viitoare și multe altele. Haideți alături de noi! E nevoie doar să vă înscrieți în club, aici.