Lansare de carte la Librăria Humanitas de la Cișmigiu: „Saga dinastiei Romanov”, de Jean des Cars

Editura Corint și Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd.Regina Elisabeta, nr.38) vă invită vineri, 21 aprilie 2023, de la ora 18:00 la lansarea cărții „Saga dinastiei Romanov”, de Jean des Cars. Acest titlu este publicat recent în colecția Corint Istorie, coordonată de Ion M Ioniță. Cartea este disponibilă pe site-ul www.edituracorint.ro și în librăriile online și fizice din toată țara.

Invitați:

  • Sorin Cristescu, istoric
  • Anita Stere, istoric
  • Ion M. Ioniță, redactor-șef Historia

Moderator: Simona Preda, brand manager Corint.

Evenimentul va fi transmis live pe paginile de Facebook Editura Corint, Corint Istorie și PressHub, și pe canalele de Youtube Editura Corint și PressHub.

 

Saga dinastiei Romanov prezintă momente importante din viaţa şi domnia suveranilor care au stat, de-a lungul secolelor, pe tronul Imperiului Rus: Petru cel Mare şi Ecaterina a II-a, Elisabeta şi Pavel I, sau, mai aproape de vremurile noastre, Alexandru I şi Nicolae al II-lea, ultimul Romanov, ucis cu sălbăticie de bolşevici.

La 17 iulie 1998, în timpul înhumării rămăşiţelor pământeşti ale familiei ultimului ţar, asasinat la Ekaterinburg în 1918, Boris Elţin, preşedintele de atunci al Federaţiei Ruse, a cerut public iertare pentru „crimele bolşevismului şi ale stalinismului”. Martor al acestei ceremonii deosebite, jurnalistul francez Jean des Cars a pus pe hârtie povestea dinastiei Romanov, care a domnit în Rusia timp de trei secole şi care şi-a găsit din nou locul meritat în istoria oficială, după ani de uitare, minciună şi dezinformare.

Într-un stil alert, adăugând amănunte picante şi încercând să ne facă să înţelegem psihologia fiecărui suveran şi felul în care a influenţat aceasta modul său de a guverna, autorul ne provoacă să aflăm mai multe despre istoria plină de vicisitudini a unei ţări fascinante, care a reprezentat şi continuă să fie o voce majoră în concertul naţiunilor.

 

Jean des Cars este este un reputat autor de cărți, specializat în istoria marilor dinastii regale din Europa. Printre bestsellerele sale se numără următoarele, apărute la Editura Corint: Grace de Monaco. Povestea unei prințese (2014), Saga reginelor (2015), Povestea Vienei (2016), Rudolf de Habsburg și secretele de la Mayerling (2018), Regina Elisabeta a II-a (2019), Cupluri tragice ale istoriei (2021), Sissi, împărăteasa Austriei (ediția a II-a, 2022), Saga Dinastiei Romanov. De la Petru cel Mare la Nicolae al II-lea (ediția a II-a, 2023). Cea mai recentă carte a sa, Charles, Camilla și Diana. Dragoste și tragedie în Casa de Windsor, este în curs de apariție la Editura Corint.

Din 2011 Jean des Cars este cavaler al Ordinului Grimaldi, acordat persoanelor care au contribuit la creșterea prestigiului principatului Monaco.

         

Editura Corint a fost clasificată în Categoria A, la capitolul Istorie și studii culturale, de către Consiliul Național al Cercetării Științifice din România.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Librăria Humanitas Cișmigiu și PressHub ca partener media. 

Vă așteptăm! Intrarea este liberă.

Alte titluri semnate de Jean des Cars