Clubul de istorie Corint cu Marian Voicu. Ediția a V-a: În culisele dictaturii comuniste

Ediția a V-a a Clubului nostru de istorie a fost un real succes! Dacă nu ați reușit să ajungeți la discuție, o puteți urmări oricând, aici:

------------------

„Elena Ceaușescu n-a ținut jurnale, n-a scris bilețele și nici scrisori... N-a lăsat în urmă reflecții despre viața ei. Hazardul, voluntarismul ori întâmplarea să fi prevalat în acest destin? În pofida avalanșei de informații politice, rețetele câștigului și pierderii puterii nu ne sunt mai limpezi decât strămoșilor din vechime”, scrie Lavinia Betea în prefața volumului Tovarășa. Biografia Elenei Ceaușescu (Corint, 2021).

Editura Corint, în parteneriat cu publicația Veridica, vă invită la o nouă ediție a Clubului de Istorie Corint, joi, 26 ianuarie, ora 19.00, la librăria CLB Luceafărul din Bd. Unirii nr.10, București. De ziua dictatorului, jurnalistul Marian Voicu și invitații săi vor intra în culisele dictaturii comuniste, în efortul de a înțelege cine a fost nevasta lui Nicolae Ceaușescu și care este explicația ascensiunii ei în nucleul conducerii politicii românești, cât de puternică era, de fapt, Lenuța din Petrești.

Discuția va porni de la două volume semnate de Lavinia Betea și publicate în imprintul Corint Istorie Autori Români: Ceaușescu și epoca sa și Tovarășa. Biografia Elenei Ceaușescu.

Invitații acestei ediții sunt:

  • Lavinia Betea, autoare, profesor Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Asistenţă Socială, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad
  • Adrian Cioroianu, istoric, profesor Facultatea de Istorie, Universitatea din București
  • Cosmin Popa, cercetător ştiinţific în cadrul Institutului de Istorie „Nicolae Iorga”, Academia Română
  • Ion M. Ioniță, redactor-șef Historia, coordonator Corint Istorie.

Participanții la club vor beneficia de 50% discount la toate titlurile colecției Corint Istorie Autori Români, printr-un cod de reducere care va fi anunțat în timpul evenimentului.

Vă rugăm să vă rezervaţi un loc în sală, aici.

În plus, membrii Clublui de istorie Corint beneficiază de surprize deosebite: invitații VIP la evenimente, reduceri speciale, informații despre proiecte viitoare și multe altele. Vă puteți înscrie în Club completând formularul disponibil aici.