Clubul de istorie Corint #22: Maria Antoaneta. Procesul Reginei

Salutare, împătimiți ai istoriei și ai poveștilor bine spuse!

E miercuri din nou, așa că vă așteptăm la deja obișnuitul moment de istorie Corint. Într-un decor istoric unde destinele se împletesc cu evenimente epocale, ediția a 22-a a Clubului nostru de istorie vă invită să descoperiți nu doar o regină, ci o femeie în toată complexitatea ei.

Într-o lume unde zvonurile se transformă rapid în adevăruri contrafăcute, viața și destinul Mariei Antoaneta, ultima regină a Franței, rămân subiecte de neuitat, așa că vă invităm să explorați împreună cu noi complexitatea și controversa care au învăluit viața acestei figuri emblematice.

Istoricii Simona Preda și Sorin Turturică încearcă să dezlege misterul unei vieți trăite sub semnul opulenței, dar și al tragediei, într-un context marcat de revoluția care a schimbat fața Franței și a lumii. Vă vor ghida prin această incursiune în viața Mariei Antoaneta, punând accent pe contradicțiile și provocările cu care s-a confruntat ca femeie, mamă, regină și figură publică.

Folosind ca punct de plecare cartea „Maria Antoaneta. Procesul Reginei”, de Raphael Dargent, discuția dezvăluie aspecte mai puțin cunoscute ale vieții reginei, de la frumusețea și dificultățile vieții la curte, până la forța și fragilitatea ei în fața schimbărilor.

Alăturați-vă nouă pentru o seară în care deslușim enigma Mariei Antoaneta, într-un dialog ce promite să lumineze colțuri neexplorate ale vieții sale. Este un moment unic de a înțelege complexitatea relației dintre Maria Antoaneta și societatea ei, între imaginea publică și femeia din spatele titlurilor.

 

 

Ne puteți urmări, de asemenea, pe canalul de YouTube al Editurii Corint, pe Spotify, pe blogul nostru, unde veți găsi înregistrarea integrală a discuției, și desigur pe canalele partenerilor noștri media, History Channel și PressHub.

 

Alăturați-vă discuției. Comentați mai jos și participați la dialogul nostru! Dați share prietenilor pasionați de istorie!

✅ Abonați-vă pentru mai multe discuții captivante și activați clopoțelul pentru notificări!

▶️Podcast #BineDeStiut https://www.youtube.com/@EdituraCorint1/podcasts

▶️Clubul de Istorie Corint https://bit.ly/ClubIstorie

Ne puteți scrie oricând la podcast@edituracorint.ro și vă puteți abona la newsletterul nostru special pentru pasionații de istorie, aici https://www.whiteimage.biz/corint/2022/no87/

Ne găsiți și pe blog https://edituracorint.ro/blog/category/podcast

 

Găsiți cartea în toate librăriile fizice și online din țară, dar și aici