Maria Antoaneta. Procesul Reginei

Discount 39,33 lei Preţ standard 60,50 lei
Numai 1972 ramase
SKU
BOK.0959

Procesul Reginei

editia a II-a

Pentru a afla dacă era vinovată Maria Antoaneta, ghilotinată la 16 octombrie 1793, Raphaël Dargent ne propune să refacem procesul reginei. Vom încerca să înțelegem cum și de ce această femeie, destinată să fie iubită, a atras asupra persoanei sale toate resentimentele unui popor revoltat. Autorul trece în revistă faptele ultimei regine a Franței, de la căsătoria cu moștenitorul tronului, prieteniile ei echivoce, cheltuielile nebunești și capriciile sale, legăturile cu țara de origine, tenebroasa Afacere Colierul până la împrejurările arestării, condamnării și execuției sale, readucând la viață una dintre cele mai cunoscute eroine din istoria Franței și a Europei. 

„Privit din perspectiva civilizației noastre politice, ea însăși amenințată de industria zvonurilor, a adevărurilor contrafăcute, a ceea ce numim fake news, procesul Mariei Antoaneta se transformă, de fapt, în procesul opiniei publice la începuturile ei, al manipulării isterice și iresponsabile a acesteia, al procedurilor sumare și criminale ale unei false justiții, cu sentințe scrise dinainte și care a produs, ca demni urmași ai lui Fouquier-Tinville, pe procurorul lui Stalin, Andrei Vîinski, și pe președintele «Tribunalului popular» nazist, Roland Freisler. Cartea lui Raphaël Dargent se citește, așadar, și ca un avertisment, venit din trecut, pentru noi, cei de astazi.”       FLORIN ȚURCANU

Informaţii suplimentare
Autor Raphael Dargent
Traducător Ramona-Eliza Dumitrescu
Imprint Corint Istorie
Data apariției August 2023
Copertă Softcover
Nr. pagini 384
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-088-348-7
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Maria Antoaneta. Procesul Reginei
Rating-ul tău

DARGENT, Raphael

         RAPHAËL DARGENT (n. 1970) este un istoric și scriitor francez, autorul unor lucrări care reconstituie în mod remarcabil profilul marilor figuri din istoria Franței. A publicat, printre altele, Catherine de Médicis. La Reine de Fer (2011) și Napoléon III – L’ Empereur du peuple (2013) la Editura Grancher, Anne d’ Autriche. L’ Absolutisme precaire (2015) și L’ impératrice Eugénie. L’ obsession de l’ honneur (2017) la Editura Belin.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top